Avatar uživatele
paul1

Jaký je správný postup při výrobě škvarků – mléko dávat před, nebo na konci škvaření?

Dobrý den všem, prosím o odpověd na předloženou otázku. Proč s tím máme problém? Někdy se stane, že při přidání mléka
na začátku škvaření se škvarky potom velmi připalují o dno a když dáme mléko (tedy jen pár lžic, podle množství syrového sádla) ke konci škvaření, sádlo potom zrůžovatí. Ďěkuji předem, P.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3061 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

I při přidání mléka ke konci nemusí zrůžovět. Každé sádlo je trošku jiné, ovlivněno druhem a krmením. Já osobně přidávám trochu vody.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nebudu ti vymlouvat mléko při škvaření sádla. Nikdy ho nedávám, ale pravda je, že když škvařím sádlo, tak v průměru 25 litrů. Ten, kdo si chce vyškvařit menší množství, mléko přidává až na konec škvaření.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
reika

My škvaříme 2kg sádla, na začátku přidáme 2dcl vody, ve které jsme rozmíchali 2rovné kávové lžičky soli. Sádlo stále mícháme, když mají škvarky zlatou barvu, hned je vytáhneme. A sádlo je výborné, běloučké.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

reika, postup máte správný, ale pokud někdy potřebuješ sádlo, třeba na lepší zhojení jizev, sůl se nedává.

před 3061 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek