Avatar uživatele
Nenaplněný

Jaký je váš názor na běžně prodávané margaríny?

Jaký je váš názor na běžně prodávané margaríny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5434 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já se ztotožňuji s citovaným názorem odborníků.
Odborníci, kteří se zaměřuje na výživu, dnes prohlašují, že obyčejné máslo je lepší – pokud ho jíme s mírou. Není pochyb o tom, že máslo je přírodní produkt, zatímco margaríny musí být vyráběny složitým technologickým procesem a nejsou tedy přírodním tukem. Margarín by zůstal bez vydatné pomoci barviv a jiných přísad nevábnou šedivou hmotou. Do másla, na rozdíl od margarínu nemusí být vitamíny přidávané uměle. Máslo obsahuje přírodní vitaminy, ze kterých jsou nejdůležitější A a D.

Četla jsem výsledky testování umělého „másla“, které loni zveřejnila Mladá fronta Dnes. Podle ní se daji s mírou konzumovat jedině Rama a Flora. Obsahují nejmenší množství škodlivých látek ve srovnání s ostatními výrobky. Jako jeden z nejhorších tuků byla uvedena Perla a Alfa.
Záleží na každém jedinci, pro co se rozhodne.

Zdroj: http://www.ho­ax.cz/hoax/mar­gariny-a-zdravotni-riziko-rama-s-nama/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Ohledně značek souhlasím plně s Annou, používám též přesně tyto dvě. Ne nadarmo se říká, že nejlepší je od všeho trochu. To Anetadela: to nesmíte brát tak vážně. Já ten článek četl taky. Víte, proč byl napsán? Protože výrobci klasického másla si stěžovali vědcům, že na máslo pořád někdo útočí, zatímco na margaríny nikoliv. A tak řekli, prosím vás pěkně, napište nějakou učeně znějící filipiku na margaríny, třeba si i něco vymyslete. A stalo se…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anetadela1

Vždycky jsem používala klasický máslo. Jenže mě rozčilovalo, že se nedá pořádně roztírat. Tak jsem začala používat margaríny. Manžel mi pořád říkal, že jsou nezdravý. Nevěřila jsem mu to. Po čase jsem dostala do ruky zprávu z čeho se vlastně margaríny vyrábí. Řeknu vám, že se mi chtělo zvracet. Margarín je 99% z plastu + jiný srágory.
Od tý doby se nerozčiluju při rozmazavání másla 🙂

Pro quentos: já vím, ale stejně mě to odradilo 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Džanička

Já osobně margaríny nemám ráda,kvůli chuti.Mám dvě malé děti,proto kupuji klasické máslo,je chutnější,zdra­vější,a dá se na něm i vařit.To na margarínu také,ale po rozpuštění zůstane jen voda.Koupila jsem si na máslo takové „pouzdro“ takže je pořád měkké a dá se i krásně roztírat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pavel1212

Já mám rád máslo, ale souhlasím s tím, že se nedá roztírat. Pokud margarín – odmalička volím Ramu. Kupujeme ji většinou ve slevách, protože za 37.90 Kč se mi zdá trochu drahá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Já doma střídám Ramu a máslo.Řídím se heslem od všeho trochu.Máslo není to,co mi mazala babička a Rama:jsem asi obětí reklamy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vicki

Jednoznačně je máslo kvalitnější.Neznám větší lahůdku,než čerstvý chleba upečený v nějaké obyčejné malé ale poctivé pekárně namazaný poctivým máslem.Můj názor je,že kdybychom se stravovali alespon z poloviny tak jako naše babičky a prababičky byli bychom určitě z dravější.Kromě toho-margarin je válečný vynález,kdy byl nedostatek pravého másla.Tak proč nahrazovat dnes kvalitu nějakou prapodivnou chemikálií.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mivrz

Když je člověk mladý, může používat máslo a vařit na sádle. Ale starší člověk když má zvýšený cholesterol už si to nemůže dovolit. Takže my doma používáme Floru licht a na vaření Ramu. Ale třeba šunkofleky na sádle jsou vinikající.Když se díváte na seriály o vaření všude používají sádlo a máslo nikde margariny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klarisa

Podle mě margaríny nejsou zdravé,jím pouze máslo.Ale kupuje je,protože je jí moje dcera a chce je.Jediné co je pozitivní na margarínu,že se dobře roztírá,jinak mi smrdí a nechápu jak je někdo může jíst.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
infant

Máslo je máslo a je navíc přírodní. Margaríny si mažu jen pokud nemám dostatek času. Ale například nedělní snídani si bez másla představt nedovedu.
V poslední době jsou oblíbené biopotraviny. Lidé si libují, že je to přírodní a bez chemie, ale potom si k tomu namažou chleba s ramou.

Zdroj: infant.blog.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
trenkyvkině

mááslííčkóóó !! jedině !! ,margarin je levnej tak na něm chtějí obchodníci vydělat a je jim putna , že jsou v něm éééčka,sami maj v lednici máááslííčkóóó

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek