je to vlastně totéž,kližka i noýina je vlastně spodní šlachovitá
část nohou (všech !),u vepřového by se k tomu dalo přirovnat kolínko
(taktéž klihovaté,a též přední i zadní),podrobněji třeba zde: http://nejedle-recepty.blogspot.cz/2012/01/hovezi-maso.html#uds-search-results
Doplňuji:
…mělo být nožina
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Nožina je hovězí zadní maso „osso buco“: a jedná se spíš
o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedlaku.cz/index.php/shop/product/173-nozina-osso-buco-hovezi-bio
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#15
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#6
Doplňuji:
Pro upřesnění, pro ty, kteří považují kližku pouze za přední hovězí
maso: Kližka může být „přední“ tj. z plece a hrudí , nebo
„zadní“ (z kýty), která když se na objednávku nařeže na kusy
s morkovou kostí, jedná se o tzv. „nožinu“ čili ossobuco.
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Nevím co myslíš tou nožinou. Jestli jsou to myslíš nožičky, tak ty jsou vepřové, a kližka je část hovězího předního. Vynikající kvalitní maso na gulášek.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, annas, Elk, briketka10
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
osso buco": Vynikající maso s morkovou kostí, ideální
k pomalému dušení pri nízké teplote – obsypané
zeleninou nebo na víne a bylinkách, nemusí se
moc podlívat, morek se pomalu rozpouští.
U rezníka dostanete spíše na objednávku,
protože se musí rezat pásovou pilou.Tak to je nožina.Elku, je prostě
s kostí.Kližka je také z nohy(kýty),je to sval bez kosti.
0 Nominace Nahlásit |
Tady najdeš odpověď:
Průvodce hovězím masem
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#15
0 Nominace Nahlásit |
ivzes: Kližka může být přední i zadní svalovina. Tazatel se ptal na
rozdíl mezi nožinou (ossobucem) a kližkou, takže v tom případě se jedná
o svalovinu z kýty (kližku) nebo s morkovou kostí (nožina-ossobuco).
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#6
http://www.vasa-jatka.cz/Klizka.aspx
ono totiž kuchařsky zadní není zadní,ale to lepší,plec se počítá do zadního a pod.,jde spíš o kvalitativní rozlišení,nebo snad budeš za oháňku platit 200/kg,protože je zadní,ne vše co kde kdo napíše musí být pravda,stačí se zamyslet.Mimochodem ono ossobuco je způsob bourání (řez na plátky pásovou pilkou)
je to italská specialita z masa z morkovou kostí >>> ne jiný název pro nožinu,nožina=kližka je maso IV.kategorie a nepatří mezi zadní (zadní od slova zadek,nožina od slova noha)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |