Avatar uživatele
anonym

Jaké jsou různé způsoby úpravy zeleniny?

Na páře, vařená, dušená ---- je mezi těmato třemi možnostmi rozdíl ?
znáte ještě další možnosti kromě těchto tří možností?

Zajímavá 0 před 2664 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Odpoveď byla označena jako užitečná

Grilování, nakládání, blanšírování, pečení zeleniny.
https://www.re­ceptnajidlo.cz/blan%C5%­A1%C3%ADrovan%C3%A1+ze­lenina+recept
http://www.citus-mrazirny.cz/16140-zelenina-a-smesi/
Vařená může být ve vodě (větší množství vody, vývar ze zeleniny, může být i s masem, jako polévka. Vaří se květák před další úpravou atp). nebo jen v páře.
Dusí se pod poklicí. Nejprve osmahnout na tuku (třeba s cibulí), pak zvolna, přikryté dusit. Podle potřeby podlévat jen malým množstvím tekutin.
https://www.re­cepty.cz/recep­t/dusena-zelenina-rychle-a-chutne-160670
https://www.re­ceptnajidlo.cz/du%C5%A1­en%C3%A1+zele­nina%2C+p%C5%9­9%C3%ADloha+re­cept

Upravil/a: da ny

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek