Avatar uživatele
LB

Je i jiná zelenina po rozkrojení po nějaké době také toxická jako cibule?

Před pár lety jsem se dočetla, že cibule se musí jíst jen čerstvá. Prý je to známé. Když je rozkrojená,tak je po 24 hodinách toxická. Když ji naložím s masem, tak to platí asi také, co myslíte? Zajímá mě ještě, jestli se to netýká i jiné zeleniny.:))))) Tyhle trapné otázky mě už nějakou dobu trápí v mé hlavičce.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5422 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

pokud vím, tak ne, týká se to jen cibule. Cibule má takovou dobrou vlastnost nasávat do sebe všechno špatné. Což se dá výborně využít k cibulovým zábalům bolavého krku při angíně nebo zábalům prsou při suchém kašli. Má to však i tu negativní stránku, kterou popisujete, tzn. když ji necháte na vzduchu, nasaje do sebe všechno špatné rovněž…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal

30let stojím u plotny a podávám a vařím jídla pro střední vrstvy,dělníky a VIP osoby např.ředitel Metropolitní opery v New Yorku.Nejsem si vědom,že by bylo někomu zle,nebo jinak trpěl. Je obecně známo,že hnilobné procesy poškozují zeleninu i ovoce,ale nevidím to jako dramatickou věc.

Zdroj: život:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek