Avatar uživatele
WeeBear

Je jedno, jaký použít olej, když to v receptu není uvedeno?

Doteď jsem používala rostliný (řepkový) olej. Od určité doby kupujeme jen olivový, nebo kukuřičný olej. Mohlo by mi to při pečení buchet a moučníků nějak ‚pokazit‘ konečný výsledek? Předem děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4870 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
AnnMary

Myslím, že ne:) Podle mne by rozdíl poznal jen opravdový gurmán:)

Jinak já na pečení používám slunečnicový olej a na saláty a zálivky olej olivový:)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

do kynutého těsta používám tuk /heru a pod /jinak do třeného nebo piškotového olej ale olivový je skoro škoda .Ale výsledek to určitě nepokazí

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
misa-radilka

Jestli mohu doporučit.
Na smažení – slunečnicový, případně olivový (ALE NE extra panenský!)
Do salátů – extra panenský olivový olej
Do buchet a moučníků dáváme slunečnicový, vždy to chutná dobře. Ale nebude problém, když tam dáš řepkový nebo kukuřičný. Jen bych tam nedávala ten olivový.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ponytail

No, tak zrovna olivový olej bych do sladkých moučníků asi nedávala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Petrule

Já na všechno již používám pouze olivový olej, ale do pečení bych ho asi nedávala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kristýnary

Je to jedno, jaký použiješ olej. Já jsem dřív používala klasický řepkový nebo slunečnicový, ale rozhodla jsem se, že začnu vařit alespoň trochu zdravěji, proto jsem si objednala slunečnicový olej za studena lisovaný z https://www.fa­bioprodukt.cz/ , který je mnohem zdravější. I tak se ho ale snažím používat minimum.

před 1737 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek