Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene
nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vařící vodou
nebo vařícím pokrmem.
Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z rozličné zeleniny
jako například z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí a většinou i masa,
ať už drůbežího, hovězího, jehněčího, nebo také ryby. Typickým
kořením na kuskus je Ras el-Hanout a pro ostřejší chuť se používá
Harissa. Studený se kuskus podává hlavně jako salát s mořskými plody
nebo se používá pro přípravu Taboulé. Hodí se také k přípravě
sladkých jídel, například s mlékem, rozinkami nebo mandlemi.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kuskus
0 Nominace Nahlásit |
vyrábět obiloviny průmyslově by byl z ekonomického hlediska nesmysl. Kuskus se vyrábí i z jiných obilovin, nejenom z pšenice.
0 Nominace Nahlásit |
Netuším, jak by se dal kuskus, nebo jiná obilovina vyrábět průmyslově? Jakpak Vás to napadlo? :) Stačí se podívat na obal toho produktu a tak je obsah… Takže přesně víte, od čeho tam co je :))) Kuskus milujeme a děláme ho často, nejen jako přílohu, ale i jako salát nebo zapečený.. :)
0
před 4964 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |