Avatar uživatele
vladimír

je nutné koupenou vepř.uzenou roládu před konzumací povařit ?

V kladném případě,lze získaný vývar použít jako uzenou polévku.Jsem začátečnice tak potřebuji poradit.Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, dudu, iceT před 4657 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

V každém případě doporučuji povařit a to dokonce i uzené, které se prodává pod názvem „domácí“. Vhodit do vroucí vody, 5 minut vařit, vodu slít, zalít znovu horkou vodou a ještě dál vařit, až se dá vidlice lehce vytáhnout. Tato druhá voda už se jako polévka použít dá, třeba jako základ do zelňačky, nebo hrachové polévky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Podle mých zkušeností je vhodné většinu podobných výrobků přímo nekonzumovat, protože náš masný průmysl v honbě za ziskem produkuje spíše polotovary. Dejte hodně zeleniny a málo vody a v tlakáči asi 20 minut vařte. Polévku servírujte pouze dospělákům a jen čerstvou, zbytek vyhoďte. Např. průmyslově uzenou kýtu nebo krkovičku je lepší než vařit, osmažit jako plátky na kousku dobrého sádla.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
WeeBear

Když by byla syrová, tak povařit určitě.
Ale něco uzeného vařit? To slyším prvně..

Mám dojem, že po uvaření by to ztratilo „vyuzenou“ chuť.. Netuším, jak by to dopadlo, tohle mě opravdu nikdy nenapadlo zkoušet.

A pokud už chcete maso nechat projít teplem, tak spíše do trouby, než do hrnce s vodou. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Toto já nevařím, jím tak. Záleží ale na chuti, klidně to můžeš i povařit a také ta polévka by mohla být. Nech tam kousek masa a hlavně tu roládu celou nerozvař ))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek