Kelt

Je placení kartou bezpečné, nelze to zneužít?

Platím kartou, uvedu jméno, číslo karty, platnost a CVV a pak to potvrdím SMS kodem a třeba e PIN. Jenomže podle výpisu jsem zjistil, že jsem měl více takových plateb a určitě jsem si je všechny nezadával. I když jsou někde k dispozici moje údaje na kartě, tak bez mého potvrzení ta částka by neměla odejít. Ale vypadá to, že se to tak stalo. Jak je to možné a jak tomu zabránit. Děkuji

Zajímavá 0 před 94 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Teoretický je možné zneužít cokoli.

0 Nominace Nahlásit

Syd

Bezpečný to je, pokud to používáš bezpečně. Tahat s sebou velkou hotovost a všude ji vytahovat taky neni uplně bezpečný. Doufám, že dřív než jsi šel psát sem, tak jsi už dávno kontaktoval svojí banku a platby nahlásil (?)

https://www.csas­.cz/cs/o-nas/bezpecnost-ochrana-dat/bezpecnostni-desatero-platebni-karta

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Odpověděl jsem u Tvé druhé otázky. Rád bych podotknul, žes tu otázku ale napsal trochu nešikovně. Ptáš se na placení kartou, ale řešíš placení kartou po internetu 😉

3DS (to SMS potvrzení) není nasazené na všech platebních branách. Pokud máš pocit, že peníze odešly kam neměli, zkontroluj si to a reklamuj u své banky. Projde to kolečkem až k obchodníkovi a asociace MC/VISA si to budou došetřovat. Obchodníkovi, který umožnil podvodnou transakci hrozí značné nepříjemnosti.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Není nic jednoduššího, než mít pro platbu kartou na internetu limit na nule a pouze před platbou částku nastavit. Po provedení platby opět nastavit nulu.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek