Je pracovní úraz loupežné přepadení? Byl jsem v práci přepaden a doposud se léčím. Stalo se to v pracovní době.Na co mám ještě právo, ohledně zaměstnavatele?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, ivzez, zjentek, gecco před 3570 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Stejně jako při každém jiném pracovním úrazu.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, gagaga, zzzlatokopka
před 3570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud to bylo při plnění pracovních povinností a nedošlo k závažnému porušení vnitřních předpisů (ano, i pro případ přepadení existují postupy, např. pro pokladní), tak je to normální pracovní úraz se vším všudy …
0 Nominace Nahlásit |
Pracovním úrazem je úraz, ke kterému došlo při plnění pracovních povinností nebo v souvislosti s nimi (ne každý úraz, ke kterému dojde na pracovišti, musí zaměstnavatel uznat jako pracovní).
Uzná-li zaměstnavatel úraz jako pracovní, budete mít nárok na dodovnání ušlého výdělku do výše průměrného výdělku, na bolestné, náhradu poškozených věcí, jízdné (za cesty k lékaři/na rehabilitaci, …), doplatky za léky – na účelně vynaložené náklady v souvislosti s léčbou.
Doba nemoci se bude z hlediska nároku na dovolenou posuzovat jako odpracovaná.
Dokonce je podle mne šance, že se pojišťovna zaměstnavatele nebude snažit krátit plnění, protože „se může hojit na pachateli“.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek