Podle mě není, protože citrony obsahují i kyselinu citronovou, která se také podílí na kyselosti.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud ti jde o větší množství vitamínu C, je nejvhodnější Mexická třešeň (Acerola), která obsahuje vitamínu C nejvíce, (nebo potom také Kiwi-Aktinidia deliciosa). U nás ji lze koupit v prodejnách bylin, nebo zdravé výživy. https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/39191/Acerola-je-vitaminovy-zazrak
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Vychutnej si citron a na vitamín C nemysli. Citron jej stejně obsahuje mrzce průměrné množství. Kam se hrabe třeba na papriku (3× více C ve stejném hmotnostním množství) nebo černý rybíz (3,4 násobek). Abys pokryl doporučenou denní dávku konzumací citronu, musel bys ho sníst 15 deka. Můžeš udělat jednoduchý pokus, když si opatříš kyselinu citronovou (třeba potravinářskou) a vitamin C ve formě kyseliny (kyselina L-askorbová), nikoliv její sodné soli – když si lízneš citronové, zkřiví ti to hubu, stejného efektu ale nedosáhneš líznutím kyseliny askorbové, ani několikanásobného množství proti kyselině citronové – zůstane jen příjemná jemně kyselá chuť. Z toho plyne, že na kyselosti citronu se z valné většiny podílí kyselina citronová a na obsah vitaminu C z kyselosti citronu nelze vůbec usuzovat.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3404 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 960 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |