Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu ty z vás, kdo mají nějakou zkušenost se studijními obory Sociální práce či Speciální pedagogika. Hodně inklinuji k jakési pomáhající profesi tohoto druhu, ale konkrétněji moc jasno nemám. Tady jsou hlavní faktory mého rozhodování:
Prosím, co si o tom myslíte? Sociální práce nebo speciální pedagogika? Ano, jsem náročná a velmi vyhraněná, vím to. Možná mi řeknete, že bych měla dělat něco úplně jiného, ale věřte mi, že jsem dost přesvědčená o tom, že tohle je cesta pro mě, byť uznávám, že to má i své „proti“… Takže vás moc prosím o praktické rady, nikoliv doporučení, ať na tohle rovnou zapomenu…
P.S. Přihlášku si dám určitě na obojí a třeba se dostanu jen na jedno a tím se to rozhodne, ale zneklidňuje mě, že pořád úplně nevím, co vlastně chci…
Předem děkuju za odpovědi,
Katka
Upravil/a: cinderella
Zajímavá 0 před 2463 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je těžké radit. Neznám vás, nevím, pro co máte lepší předpoklady. Mohou vám pomoc při výběru rodiče, kteří o vás vědí víc.
Když někdo vystudoval sociální pedagogiku, může, nebo nemusí být spokojený.
Stejně u sociální péče. Je to vždy individální, často náročné na psychiku.
Nechcete pracovat s dětimi, ani s delikventy. Takže se musíte rozhodnout, která plus a která mínus mají tyto obory. Záleží na tom, kde najdete uplatnění.
Rozhodnutí je opravdu na vás, počítejte s budoucnosti, i když je to krátká, či dlouhá doba? Můžete uvažovat o vysoké škole a rozhodnout se po maturitě docela jinak.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Katko, je mi líto, ale zklamu tě. Sociální oblast
ani speciální pedagogika nejsou obory vhodné
pro psychicky labilní osoby.
Měla bys hledat spíše práci, kterou můžeš vykonávat
samostatně > takovou, kde na tobě nebudou záviset
děti, dospělí lidé ani zvířata.
0
před 2462 dny
|
0 Nominace Nahlásit |