Prosím včera jsem tady dávala otázku, ohledně svíčkové na smetaně podle magazínu Albert. Ale vzniklo nedorozumění, , a recept se zaměnil. Takže prosím, tady přidávám recept. Chtěla bych se zeptat jestli tento recept je reálný,, svíčkou jsem ještě nikdy nevařila. Zarazilo mě tam jen jestli tam to víno nebude moc aromatické, jestli se dává běžně. A ještě to maso že se dělá na sporáku, jestli by nebylo lepší v troubš, ale zase bych to nechtěla něšjak pokazit a zanechat chutě.
http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/svickova-omacka-s-karlovarskym-knedlikem.html
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4595 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vyprdni se na tokovou svíčkovou složitost a vyzkoušej toto, já to
prubnul a bomba )) :
http://hobby.idnes.cz/hobby-domov.aspx?c=A101220_155829_hobby-domov_mce
Doplňuji:
Dělal jsem to malinko jinak, rád experimentuju:
Maso jsem navíc malinko okořenil kořením na divočinu a prošpikoval
mraženým špekem, vložil do nádoby se zeleninou, zakryl poklicí a
poněvadž byl podzim, přes noc nechal na balkoně.
Druhý den jsem to šupnul do trouby, teplotu o něco vyšší – cca 120st.
a na 4 hodiny šel na pivko )) Pak jsem ještě omáčku ochutil rybízovým
džemem. Chutnalo převelice..
Vyzkoušej, doporučuji a hlavně to neotevírej, nepodlévej – těch pár
hodin kašli na to.
Upravil/a: beer
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem kdysi uvařila něco jako svíčkovou(tu pravou taky neumím a
neumí ji ani moje mamka,která mě vařit učila,takže bych si z toho hlavu
nedělala)
Vzala jsem maso vcelku,osolila jsem ho,opepřila,dala na cibuli a špek do
remosky,zasypala kořenovou zeleninou,přidala koření co se dává do
svíčkové a dala upéct.Během pečení jsem podlévala vodou a maso
obracela.Měkké maso jsem vyndala i s kořením,výpek se zeleninou jsem
rozmixovala a dala provařit se smetanou s rozmíchanou hladkou moukou.A taky
ještě dochutit samozřejmě.Můj chlap měl pak boule za ušima ještě tři
dny,jak mu chutnalo.
Ano,svíčkovou to nevidělo ani z rychlíku,ale bylo důležité,že
chutnalo.Naučit se svíčkovou je vždycky času dost.
0 Nominace Nahlásit |
Předpis se mi zdá pro začátečníka moc složitý, hlavně nedělej tak velké množství. Víno nedávám, na karamel to chce víc zkušeností. Zeleninu mraženou ( pod svíčkovou ) nechám rozmrazit, podusím na másle a přidám cibuli syrovou. Koření do hadříku : bobkový list + nové koření + celý pepř černý + tymián. Maso před vložením do zeleniny opeču ze všech stran, aby se zatáhlo. Já to dělám většinou v papiňáku a ještě to nikdo nepoznal, dá se ale na plotně i v troubě. Když je maso měkké, dám ještě na chvíli do trouby dopéct. Vyndám sáček s kořením a zeleninu rozmixuji, většinou se pak jíška dávat nemusí. Přidám smetanu ( případně v ní rozmíchám trošku mouky ) a ocet přidávám až nakonec. Dá se použít i zakysaná smetana. Lepší je nechat rozležet do druhého dne. Variant je mnoho, každá kuchařka dělá svíčkovou trochu jinak.
0 Nominace Nahlásit |
hanysicku -víš co ,vše co se uvaří je reálné …vidíš , že receptů na svíčkovou jsou stovky – já bych ji takto nedělala to není pravá svíčková, nám by nechutnala – ale záleží na chuti, třeba by zrovna tahle chutnala vám , chce to zkoušet a obměňovat a najít tu svou pravou chuť .
0 Nominace Nahlásit |
Recept, který sem včera dala v odkazu Hanulka11 byl ale zajímavější
než tenhle. Tento se tváří jako klasika, ale ouha! Jablka a víno do
klasické svíce nepatří. To je víc Francie.
Já ji dělám tak, jak jsem ti včera poslala. Je to klasický recept.:-)
0
před 4595 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
pro beer : recept je to skvělý, ale úplně tam postrádám koření, typické pro chuť svíčkové omáčky. Nic proti koření na divočinu , ale kde je bobkový list, nové koření a celý pepř ( možná ale ve směsi koření jsou, to já neznám ). Já trvám i na tymiánu, ale ten každý nedává.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |