Prosím, budu vařit poprvé svíčkovou, a chtěla bych poradit jestli je
tendle recept reálný. Popřípadě jestli máte zkušenost, je to z albert
magazín.
Doplňuji:
A todle není klasická svíčková?:-/ já myslela že jo… tak nedali by
jste mi recept, kde je to vysvětlené fakt pro blbce?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, anonym, Damiana před 4548 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak skoro přesně tenhle recept také občas dělám, je to rychlovka a je to dobré. Ale klasické svíčkové se to nevyrovná, to ti garantuji. Bude ti pořád připadat, že tam něco chybí – zvlášť, když ji připravuješ poprvé. No chybí – ta „naučená“ chuť hovězího masa!
V tomhle receptu mi ale tuze přebývá anglická slanina (je tam už
špek), která chuť posune také úplně jinam – je přece uzená. A chybí
tam lžíce české plnotučné hořčice. Karamel je třešnička, zvládneš
ho ale rovnou při základním restování zeleniny (tu jen trochu zasypeš
cukrem, zasmažíš a hotovo).
Tenhle recept klidně zkus, ale doporučuji ti troufnout si i na klasiku.
🙂
Doplňuji:
Tahle, co ti posílám, podle mne nemá chybu. Konečná chuť ale záleží jen
na tobě a častém ochutnávání. Je to sice piplačka, ale časem ji jistě
zvládneš levou zadní. Každá rodina má tu svou chuť – někdo ji dělá
víc slanou, jiný hodně sladkou.
http://www.apetitonline.cz/recepty/271-svickova-pecene.html
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
našla jsem ten recept
.http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/rychla-svickova.html
v pohodě pro začínající kuchařku – klidně ji tak uvař- a také
někdy dělám z krůtího je to rychlé a dobré
po letech praxe ji vylepšíš třeba karamelem z cukru
já osobně ji dělám v troubě
ale uvař ji tak jak sis vybrala
Doplňuji:
taky bych nedala anglickou stačí kousek špeku na zavonění, ale časem to
vychytáš přesně jak píše Damiána
nikdo učený z nebe nespadl a dej vědět jak chutnalo :D:D
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
takže pro začátečníka – špalíček masa řekněme kilo- hovězí
zadní nebo vepřová kýtacož je levnější a stejně dobré.Do toho
hovězího se doporučuje strčit kousek slaniny- to se vezme nůž,zapíchne se
do prostředku špalíčku a do toho,řekněme tunelu, se nacpe nudlička
slaniny.Pár kousků slaniny pak do zeleninového základu viz dále.Do
vepřového se slanina nedává.Nastrouhá se mrkev – půl kila,trochu
petržele,ta být nemusí a celer – taky půl kila,ale může být o trochu
více,protože ten dělá chuť svíčkové.To se hodí ho hrnce,ve kterém se
trochu osmažila cibule – na tu norma není. V nějakém jiném hrnci se
svaří celý pepř,nové koření a bobkový list.Přiměřeně vody a
minimálně půl hodiny vařit. Tenhle vývar se nalije na tu zeleninu a
ponoří se tam ono masínko a přidá sůl.Mělo by být potopené a nechá se
alespoň přes noc v chladu.Druhý den se to vezme a maso se nechá okapat a
opraží se ze všech stran na trochu olej. Celé se dá zpět do nálevu se
zeleninou a vaří,vaří a vaří. Hovězí 2,–3 hodiny,vepřové cca 1,5. a
podléváme.Měkké je,když jde bez problému zmáčknou a nebo,lépe –
kousek odříznout a ochutnat.Pak maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout
,tak na 50% a rozmixujeme.V hospodách se to jen pasíruje a to nejlepší se
vyhodí. Já mixuji,protože se mi to tím zahustí a zeleninový základ mi
zůstane.Trochu rozředíme,dáme vařit a přidáme 0,5 l smetany, ve které
rozmícháme trochu hladké mouky.Já to tedy nemíchám,ale také mixuji.
No a je to skoro hotové.Dosolíme,přidáme pár kapek citrónu,cukr,třeba
i mleté nové koření a možná i polévkové koření.To už záleží na
chuti kuchařky a záměru.
Od všech přísad postupně trochu a ochutnávat a ochutnávat.A když se
něco přežene,tak se to dá naředit.
A ještě něco z historie – v dobách řemeslníků, říká se že
u ševců,když bylo hodně práce a bylo potřeba dělat dlouho do
noci,mistrová měla zpravidla pro tovaryše zajistit večeři.Tehdy to byl
zpravidla kus masa vařený na různý způsob,který se pak jedl večer „při
svíčkách“.Taqk praví knihy.Já to ale nezažil.
5Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Děda Louda, anonym, Damiana, anonym
před 4548 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
každý máme svůj vyzkoušený recept někdo i rodinný zde se podívej takto se vaří svíčková – http://www.novinky.cz/zena/styl/212946-jak-pripravit-nezapomenutelnou-svickovou-na-smetane.html
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |