Dobrý den již delší dobu se v naší bytovce dějí divné věci poničené kola atd. Do této doby vše bylo únosné než se někdo zaměřil na jednoho nejmenovaného majitele (X) bytu a začal mu lepit nebo jiným způsobem ničit zámek a dělat jiné naschvály. Tento majitel X si celou dobu myslí , že vše dělám já. Ke každé věci byli panem X přivoláni policisté a vše sepsali a zdokumentovali. Pokaždé jsem se musel dostavit na služebnu a podat vysvětlení. Včera jsem byl opět na služebně podat vysvětlení, a když jsem se zeptal, co se zase přihodilo tak mi bylo sděleno, že panu X někdo poničil zámek a opět uvedl, že má problémy jen se mnou. Nejvíce mě ale naštvala sepsaná zpráva na místě policií ČR kdy pan X sdělil PČR že již v minulosti jsem mu zámek u bytu zalepil a poničil. Chci se proto zeptat jestli na pana X mohu podat trestní oznámení na PČR za křivé obvinění? Děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 4239 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud jste nebyl usvědčen z toho,že jste mu už někdy ten zámek poničil,tak pan X lže a v tom případě rozhodně na něj trestní oznámení podejte( křivé obvinění,ochrana osobnosti nevím přesně).To,že se pan X „domnívá“ že jste to udělal Vy ještě neznamená že jste to Vy udělal. Podejte na něj trestní oznámení a důkazní břemeno bude na něm aby dokázal že jste to byl Vy.
0 Nominace Nahlásit |
Divím se policii, že zápis sepsala tak jak uvádíš, jelikož tím
defacto nahrála tobě a ty můžeš tr. oznámení podat.
Pokud by mně někdo poškodil zámek a ptali by se, zda mám na někoho
podezření, sdělil bych do protokolu asi toto: „Nevím kdo to udělal,
v minulosti jsem měl problém s panem Tom:-), ale nevím zda to
udělal“.
Pokud však sdělil, že jsi mu v minulosti zámek poškodil a nic z toho ti
nebylo prokázáno, neváhal bych ani minutu a tr. oznámení pro křivé
obvinění bych podal na základě jeho výpovědi. Pokud to řekl, tak jak to
je popsané, nevykroutil by se z toho.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek