Ve zprávách říkali,že projedou registr dlužníků a pokud se tam někdo objeví třikrát,tak bude podezřelý z trestného činu podvodu,pak bude obžalován. Co na to říkáte?? Já osobně jsem měla,teda spíš stále mám finanční problémy,párkrát se mi stalo ,že jsem něco včas nezaplatila,myslím,že v registru asi budu. Docela mám z toho vítr…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, rynek878 před 5279 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To, že někdo neplatí, nemusí být trestný čin. Musí být prokázán úmysl, tedy, že v době, kdy uzavíral smlouvu, již věděl, že platit nebude. Osobně si myslím, že je to jen finta „registru“. Tím, že to proběhlo v médiích, tak plno lidí začne ze strachu platit. A také je to pokus „registru“ vymoci cestou policie peníze.
3Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, annas, Miroslavst
před 5279 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podat žalobu je věc jedna, dokázat úmysl spáchání tr. činu úvěrového podvodu je věc druhá.
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem to dnes na Nově ve zprávách Kropítko viděla.Osobně si myslím ,že zase tak hrozné to nebude že to chcou udělat asi jen proto aby zjistili zda se jedná o podvodníka nebo ne.Pokud by zjistili že se o podvodníka jedná dají podnět policii a pak ho budou trestně stíhat.Pokud někde Kropítko nedlužíš víc jak 3 splátky a snažíš se vše splácet tak si myslím že se ti nic nestane a že si s toho žádnou hlavu dělat nemusíš.
0 Nominace Nahlásit |
Státu již není co ukrást, když už nic nezbylo. Rozmnožují se
společnosti výdělkuchtivých právníků kteří tedy pronikají do rodin, do
domácností a seberou co se dá. Pod záminkou zákona. Tímto se likvidují
lidé kteří mají život před sebou: Naslibovat jim nemožné, půjčit jim +
zadlužit, poté vtrhnout do jejich soukromí a sebrat co se dá a splácet po
celý jejich život.
Také někdo chce zkontrolovat jak jsou využity peníze z eu na zateplování
domů. Dopředu vím, že taková kontrola firem nikam nevede a vše bude
„sedět“. Páni se zbláznili a nahoře už neví kudy kam. Jsou
nešťastní tak podle zpráv 9. června 2010 Pražští policisté
kontrolují chodce a kamiony, do akce nasadili i vrtulník
0 Nominace Nahlásit |
Do CERD dlužnou částku musí někdo zadat, dlužníci se negenerují automaticky. Velké společnosti mají své právní oddělení a řízení pohledávek vedou sami v rámci žalob. Na druhou stranu já CERD využívám a je to fajn, protože leckteří dlužníci raději zaplatí, než aby o sobě četli na internetu. Myslím, že včerejší reportáž byla velmi dobře mířenou reklamou v hlavním vysílacím čase, jinak z tohodle mraku nezaprší..
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně si myslím, že žalovat někoho jen proto, že se objeví 3×
v registru, se může i šeredně nevyplatit. Existuje totiž také postih za
křivé obvinění – tj. na základě § 345 v novém Trestním zákoně
-)
(1) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu, bude potrestán odnětím
svobody až na dvě léta.
(2) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
(4) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.
Nepochybuji o tom, že náš „společný přítel“ registr jistě šlápne vedle 🙂 Neviděl bych to tedy určitě černě:-)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek