Dobrý večer!
Koupila jsem v řeznictví jehněčí kýtu a potřebovala bych nějaký
osvědčený vyzkoušený receptík,aby to všem chutnalo.
Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Alesh, Drap, Damiana, Illines před 4598 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Hany,mam rada jehneci a umim dost receptu i jehneci polevky,nejradeji mam z toho kebab-je to jednoduche na vareni(neco jako spiz),ale take jehneci na sardeli s nokama ci makarony.–Osolenou kytu poprasis hl.moukou a na masle opece z obou stran,podlijes vyvarem s kosti,nemas-li staci voda horka.Das peci a behem peceni potiras sardelovou pastou a polevas stavou.Kdyz maso zmekne,zalejes kysanou smetanou.Jehneci se podava na horkych talirich a k tomu,jemny knedlik,noky nebo makarony.Chces-li vice omacky,nech vysmahnout stavu do tuku,zapras moukou,podlij vyvarem a povar.Potom teprve dej smetanu. Snad te to zaujalo.Neni to slozite,ale je to dobre.
0 Nominace Nahlásit |
Já nevařím, ale když vlezu v Jičíně do indický restaurace, tak jehněčí na kari s těmi jejich plackami, to je mazec, to nemá chybu, to je žrádlo. Budeš to dělat? … Že bych se stavil. 😉
0 Nominace Nahlásit |
Koukám, že zatím tu „vaří“ jenom mužská část zdejšího osazenstva! Tak to trochu poupravíme…:-) Doufám, že se i jim začnou sbíhat sliny…:-)
Kdysi mi v Řecku hodně chutnalo jehněčí Kleftiko, tak jsem si sehnala
recept. Je to takový Eintopf a Tafelspitz dohromady s fantastickou chutí,
vůní a šťávou.
Kýtu můžeš dělat vcelku, ale já krájím na větší kostky, kvůli
marinádě, aby se víc masem prostoupila. Smíchám citrónovou šťávu,
rozmačkaný česnek, EVOolej, čerstvě drcený černý pepř, trochu tymiánu
a majoránky (oregana nebo rozmarýnu – ale bacha, nepřehnat to). Maso
v tom nechám marinovat alespoň jeden den.
Pak udělám balíčky z pečpíru, dám maso, kolečka cibule (můžeš dát
i mrkev a hrášek – tradičně) a dobře zavřu. Pečeš přímo na roštu
v troubě pomalu asi hodinu a půl. Můžeš to pochopitelně dělat
i v litinovém hrnci s poklicí, ale ta vůně a chuť, co se z toho vyvalí
přímo na talíři – když si pak každý otevře svůj balíček je
nepřekonatelná! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Miluju jehněčí a skopové vůbec., dost často se u nás konzumuje na všechny možné způsoby. Pokud je mladé jeněčí, mám ho nejraděi s nádivkou pečené, a nebo naložit na pár dnů do kořenové zeleniny, stejně jak se nakládá na svíčkovou a upéct. Nespěchat a nemá to chybu. Z té kýty by i ta svíčková byla výborná.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |