Dobrý den, je možné, že jeden člověk ve stejné firmě, na stejné pozici, a při stejných znalostech/kvalifikaci, má rozdílný plat od druhého? Jde mi o to jestli požádání o zvýšení platu je smysluplné. Vždycky jsem si myslel, že když mám nárok na zvýšení platu, tak by mi ho lidé ve vedení určitě sami dali a nemusím o něj žádat. Pracuji ve velké organizaci.
Jiná mzda ve stejné firmě na stejné pozici při stejné kvalifikaci
Zajímavá 0 před 1890 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Požádat o zvýšení platu je podle mne zbytečné,
protože platy se řídí platovými tabulkami.
Něco jiného by bylo zaměstnání v soukromé firmě,
kde jde o smluvní mzdu. Tam by žádost o zvýšení
mzdy mohla mít smysl.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Rokio, aliendrone
před 1890 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to možné a neni až tak nic vyjimečného. Klidně si požádej o zvýšení platu. Jaký bude výsledek však záleží na vedení.
0 Nominace Nahlásit |
Trochu zmatečné, vyber si co pobíráš – mzdu nebo plat? Práce ve „velké organizaci“ to moc neujasňuje.
0 Nominace Nahlásit |
Různé mzdy za stejnou práci na stejné pozici ve stejné firmě není nic skandálního, děje se to. Může to být způsobeno něčím v historii nebo i antipatií vedoucího. Právě proto nikdo neví (nemá vědět) kolik bere jeho kolega, je to jen zdroj zlé krve ve firmě. O zvýšení si samozřejmě může říct kdokoliv kdykoliv tomu, kdo je jeho výplatě rozhoduje.
0 Nominace Nahlásit |
Stejná kvalifikace neznamená stejné pracovní nasazení a stejnou šikovnost. Ani stejné výsledky.
0 Nominace Nahlásit |
Je to možné a nijak výjimečné, zejména v komerčních firmách, a
z mnoha důvodů. Rozdílná výše platu může vyjadřovat rozdílný výkon
nebo rozdílné posouzení zaměstnanců jejich nadřízeným. Nezřídka také
nově získaný zaměstnanec dostane vyšší plat než zaměstnanec
stávající.
Problém nastane jedině v případě, že ten s nižším platem je
žena – to se považuje za diskriminaci.
0 Nominace Nahlásit |
Jaký je rozdíl mezi českým a kanadským dřevorubcem? Žádný, oba si za svůj plat mohou zajet na weekend do Prahy.
0
před 1890 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ivzez: Tazatel si ale plete plat se mzdou. Řada lidí považuje plat a mzdu za to samé vćetně mě před několika lety.