Avatar uživatele
modnar

Jsou nám enzymy v kravském mléku přímo od dojnice užitečné?

Např. co se týče enzymu ALDH (aldehyddehydro­genasa).
Enzymy jsou po převaření mléka zničeny, takže v mléce koupeném v obchodě nejsou obsaženy. Zajímá mne, zda enzymy, které jsou přítomné v čerstvém mléku přímo od dojnice, jsou nám nějak užitečné – zda přispívají našemu zdraví, anebo nám nic nedají.

A obecně bych se asi zeptal, jestli mléko přímo od dojnice je vhodné na konzumaci.
Díky za odpovědi.

Zajímavá 0 před 1283 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

To je otázka „do pranice.“ :) Vezmu to z jiného konce.
Kdysi se tvrdilo, že není nic lepšího než mléko od jedné krávy. Ne slité od několika dojnic dohromady. Domácí mléko je však třeba pečlivě ošetřit, před jeho konzumací….
Nepřeceňujte význam mléka u dospělého člověka.
Mne zajímalo to, zda člověk má dostatek trávících enzymů, aby mléko „zvládl“.
Názory se různí a je jasné, že lidský organismus na kravské mléko nikdy stavěn nebyl a není.

Jak říká vnoučkův (ABKM) zkušený allegro-imunolog, NENÍ ČEHO ŽELET, ŽE NEMŮŽE KONZUMOVAT MLÉČNÉ VÝROBKY. Není o co stát :)

„Podle těchto údajů je i po tisících letech pouze třetina lidské populace nad 7 let mléko vůbec schopna trávit.“
http://www.vegan-fighter.com/no­vinky/pouze-tretina-obyvatel-planety-ma-enzym-na-stepeni-kravskeho-mleka.html

„…vždyť kravské mléko je nejsilnějším a nejčastějším potravinovým alergenem. Miliony lidí na světě má alergii na mléko a mléčné výrobky, nebo trpí laktózovou intolerancí, čili neschopností rozštěpit a strávit cukr kravského mléka – laktózu.“
„Dospělí nedokážou trávit mléko vůbec, a pokud jej konzumují, dříve nebo později je čekají obstrukční problémy, které mohou způsobit záněty.“
https://www.by­dlet.cz/374235-jidlo-a-zdravi-prospiva-nasemu-zdravi-mleko-a-mlecne-vyrobky/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1164 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek