Ano, opravdu. ;) Nepřeceňuje, to spíš podceňuje a nebere v potaz (u mnoha lidí). Výhod, přínosů pro tělo je zde řada.
0 Nominace Nahlásit |
No, Disraeli má pravdu: podceňuje.
Podívej se, já jsem měl vegeteroristické období, asi rok a půl jsem vůbec nejedl maso, ani ryby, sádlo, lůj, lanolin, nic. Pak jsem byl členem Mezinárodní společnosti pestetariánů a jedl jsem jenom plody moře a ryby, asi tak rok. Což, když uvážíš, že já za rok, v průměru, sežeru kolem 400 kg masa a masných výrobků (včetně tuků a odpadu – kostí atp., ale nejsou v to započítána např. vykuchaná a vyhozená střeva, žluč nebo peří), 800 kg zeleniny (včetně brambor a včetně odpadu), 30 kg chili, 15 kg zázvoru, 40 kg česneku, 24 kg koriandru (to není v tý zelenině započítáno), 350 kg (2 koku) rýže a rýžových výrobků, 40 kg chleba a jiného pečiva, 3 kg mouky (žitná, pšeničná), 60 kg tortillas, tak Ti musí být asi více než jasné, že to jídlo, asi, muselo vypadat jinak.
Vypadalo: naučil jsem se vařit se sójou. Naučil jsem se „vyvařit“ tu chuť, prostě jak nakrájet zeleninu, aby to jídlo mělo chuť i bez masa.
A proč? Tělo si „řeklo“, já byl před tím dlouho nemocný a najednou, tak, jako se Švejk sám naučil německy, mi to maso přestalo „chutnat“, ze dne na den! Chutnat je v uvozovkách, protože to není úplně ten nejpřesnější výraz, prostě jsem na něj neměl chuť, nebo jak to říct.
Po, zhruba, tom roce a půl jsem dostal urputnou chuť na ryby, na to se přesně pamatuju. Tak jsem šel, koupil jsem mořskýho vlka, krevety, mušle i s lasturou (slávky to byly, myslím), uvařil jsem rejži, mušle podusil s celou flaškou bílýho vína z Australskýho společenství, toho mořskýho vlka jsem vykostil (to byla jebačka! 😅), z toho vykostěnýho jsem uvařil 味噌汁 s krevetou; měl jsem rejži, ume ocet, dva „Schnitzele“ syrový ryby, mísu dušených škeblí á la Druže Tito mi ti se kunemo! a ještě nějaký salát, to už se nepamatuju – a všecko jsem to sežral! 😎
No a na něčem podobném jsem vydržel zhruba rok. A na ten den se také pamatuju, dostal jsem urputnou chuť na utopence, no prostě na Wursty a kyselý. Tak jsem šel do obchodu, koupil dvě ty velký sklenice kvalitních utopenců (pevný podíl, tuším, 600 g, takže 1.2 kg utopenců na posezení), pecen chleba, a to sežral na posezení, no a druhý den zase! 😅 A pak jsem začal, zase, z masa vařit.
A ne, nezabouchl jsem se do žádné ekobioteroristky, ani mi nevrazili do ruky letáček antikravaťáci z Náboženské společnosti Svědkové Veganovi, nebo tak něco, prostě tělo si „řeklo“.
No jo, no, jenže co tak pozoruju, většina lidí je tak vypnutých, když vidím, co za Scheiße žerou, že to jejich tělo s nimi dávno přerušilo diplomatický vztahy! 🤪🙃 Sorry, ale jak může žrát někdo to samé v zimě, když je –10°C, vlhko, silnej vítr atp., a v létě, když je 35°C!? Vždyť to je úplná důvoda! Ne, jim je to jedno: hlavně, že je toho hodně, a že je to levný! 🙃
No, tak potom nějaký „institucionalisovaný“ půst, podle „manuálu“, samozřejmě svůj smysl má.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud člověk nepřijímá žádnou potravu, tak jeho tělo žije ze zásob.
Pokud dojde k vyčerpání těchto zásob, dochází v organizmu k očistě
od škodlivých látek. V tomto okamžiku končí hladovění a začíná
vyčerpání těla hladem. Organizmus je očištěn a omlazen a jsou podmínky
pro vytvoření nových zdravých buněk.
😄
2Kdo udělil odpovědi palec? Ametyst, cappuccino
před 281 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jistě dojde k očistě. Je to takový zdravý restart. Už i proto, že se člověk cítí být na výši, a je rád, jak disciplinovaně se zachoval, a dokázal to! Potom by přece byla škoda si zase znova udělat ze žaludku kompost. Protože jsme nabádáni jíst pestrou stravu, a k tomu mám velké výhrady. Takže po konci půstu začne i jinak přemýšlet, co tláskat, a kdy. Je to všestranně pozitivní.
0 Nominace Nahlásit |
K ničemu. Je to počínání na úrovni víry. Člověku nic takového není vlastní, zdravý člověk ho nepotřebuje a ani lékaři nic takového nedoporučují.
0 Nominace Nahlásit |
To je v dnešní době „OTÁZKA", do pranice… 😉
Vzhlede k tomu, že současná populace „trpí deficitem“, základních
stavebních složek, někdy ž zoufalým a tělo má během půstu, žít ze
zásob….
Mohl by si člověk položit otázku, z jakých… Čeho všeho se zbaví?
A jestli, kromě spáleného tuku, odejde všechno neřádstvo 😉
Neumím si představit, jakým způsobem odejde nahromaděný pepř,
usazený,
ve střevních klcích. Domnívám se, že to půst nedokáže.
Jestli se očistí zahleněné střevo, na to nemám dostatek ověřených
informací…
Je dobré zohlednit i zdravotní stav. Odlehčení a krátkodobý půst (1 –
3 dny), sotva někomu ublíží.
Hodně jeto také o filosofii , přístupu jedince.
Pro mne půst vhodný není. Mne by to „zabilo“ a lékařům, komplikovat
práci a sobě život nehodlám 😉
Jsem spíše zastáncem jistého odlehčení stravy, ne půstu.
Nevyhovuje mi, ani současný moderní trend (za mne., znovu oprášený), tzv.
řízený půst. Blbne s tím, nějaký čas celá Kanada a USA. Prosáklo
i do Evropy.
Jedno nebo 2 jídle denně mi nevyhovují, především e zdravotních
důvodů.
Když nešoupnu do střeva po třech hodinách, nějaký pokrm. je zle 😉
Nemohu si dovolit ztratit ani kilogram hmotnosti, zbytečně a neuváženě
😉
Obecně se lidstvo (ve vyspělejších částech světa), „cpe“,
nadbytečným množstvím masa.
Některé medicínské trendy naznačují, že být vegetariánem a veganem je
zdravé a prospěšné. 😉
Dospělému člověku, který se dobrovolně rozhodne, snad.
Bude problém, jak uživit lidstvo. Hledají se náhradní zdroje, zdroje
bílkovin. Každému ty rostlinné nevyhovují. Budou se chroustat šváby a
štěnice 😉 prostě hmyz.
Kdo chce a půst mu svědčí, ať se ho drží 😉
0 Nominace Nahlásit |
Hlada: Naši předkové znali půsty a dodržovali je. Řekla bych, že člověku to bylo od pradávna vlastní, protože musel bojovat o existenci a živobytí. Lékaři nedoporučují něco, o čem nic nevědí. Mají své zájmy, a jejich systém nemá rád levná a účinná řešení.
Drap | 3388 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1328 | |
zjentek | 1195 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 948 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |