Mravenec

K čemu je značka jiný zákaz – průjezd zakázán, když vina v například 1–2 km úseku nelze prokázat?

Dle vyhlášky k vjetí do tohoto úseku stačí dobrý důvod – hledání místa, sraz, naložení nákladu/cestu­jících,…
Navíc nelze prokázat, že řidič vjel do dlouhého úseku, aniž by zde zastavil, nebo dělal jiné úkony.

Zajímavá 0 před 754 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
mvk

Já vyhlášku doslova neznám, ale myslím, že to bylo jenom pro rezidenty – „osoby žijící a pracující v tomto úseku“.
Každopádně myslím, že důvodem je omezení provozu, které vyplývá z toho, že značka umožňuje policajtům opakovaně zastavovat a buzerovat vjíždějící řidiče, což by bez ní nemohli.

0 Nominace Nahlásit

aevul

A ty znáš takto dlouhý úsek s tímto omezením? Já ne. Nehledáš problém tam, kde není?

0 Nominace Nahlásit

Filip84

To je typicky český přístup.

Však smyslem dopravního značení není někoho buserovat, ne, a pak trestat?

U nás byla tahle značka, kdysi, u fary, než z té úzké cesty, na jejíž části byla, udělali chodník tím, že tam dole vrazili doprostředka cesty štangli, a ano, dali tam značku zákaz vjezdu všech vozidel. Nejlepší na tom ale bylo, že na té, cca 2 m široké, cestě, na kterou jsi mohl zcela legálně vjet, byla tahle značka cca po sto metrech, a když jsi tam vjížděl, tak jsi jí nemohl ani vidět. Takže ty, po úzké cestě, po které opravdu zpátky couvat nebudeš, dojedeš k „Průjezd zakázán“. Tak co? Máš si tam postavit stan? Nebo? Samozřejmě, že jsi to normálně projel.

Další máme u paneláku, je to tak 30 m úsek. Ještě kdysi někde byly, ale všecko se to zrušilo buďto bez náhrady, nebo se to nahradilo obytnou zónou (což tehdy neexistovalo, nebo už existovalo, ale to nepoužíval „nikdo“, tak oni taky ne).

Vymahatelné to je. Pokud by tím někdo pravidelně projížděl a rušil ty residenty, nebo prostě to, kvůli čemu je tam ten průjezd zakázán, tak není problém, aby to tři lidé dosvědčili, nebo, aby si na něj počkala hlídka a dosvědčila to, že tím, prostě a jednoduše, projel.

Já ale nevím o tom, že by s tím byl v praxi problém.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek