Zatím to je fůra teorií, pravda jen jedna. Nejde ani o to čemu věříme, spíše o tom, která teorie je nejvíce pravděpodobná. Těžce přijdeme na to(pokud nejsme věřící), jak vesmír vznikl, když stále ani nevíme jak pracuje, z čeho se skládá, jaké zákony jsme ještě neobjevili apod. Je to stále ještě na dlouhou trať.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Osobně se mi víc zamlouvá ekpyrotický model. Guthovo hyperinflační řešení mne neuspokojuje zejména proto, že nejen že neříká odkud se vzala energie pro hyperinflaci (pokud jde o fluktuaci v kosmickém měřítku, to bych chápal), ale proto, že nechápu KAM se najednou energie způsobující inflaci poděla a inflace přešla do „normální“ fáze rozpínání. O takových podružnostech, jako je nadsvětelné rozpínání nutné pro akceptaci inflace ani nebudu mluvit.
Kolize d-bran řeší problém také, na druhou stranu posouvá celý problém na vyšší level. Každopádně platí, že dnes už umíme detekovat gravitační vlny (i když jsme na samém začátku) a studiem reliktních gravivln budeme moci v budoucnu rozhodnout, která teorie je správná. A to je dobrá zpráva, no ne? ;) :)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2437 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já se přikláním ke stvoření. Které ale nicméně trvalo miliony let, přesně jak tvrdí vědci, nikoliv 6 dní, jak se to mmylně vykládá.
Zdroj: https://www.jw.org/cs/publikace/casopisy/g201401/stvoreni/
0
před 2437 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |