Motor u sekačky. Dva válce, tudíž dvě svíčky.
Vše vyčištěno, baterie nabitá, dokonce ani přes start. kabely
nepomůže.
Motor se velmi těžce roztáčí při startování, někdy se i zasekne a
neotočí se vůbec.
Pokud jsem jednu svíčku vyndal a nastartoval, roztočil se krásně a hned
chytnul. Po zašroubování svíčky zpět fungovalo vše jak má.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2306 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Moc tomu nerozumím. To se ti povedlo nasadit svíčku za běhu motoru? I když u sekačky… :)
Každopádně pokud po nastartování – prohřátí a protočení/promazání motoru startér s oběma svíčkama zvládá (a za studena ne), hledal bych příčinu v něm, když to nejde ani přes kabely. (jinak by se do toho musela tahat i kontrola baterky) Rozhýbaný promazaný zahřátý motor je pro startér mnohem snažší protočit, než studený.
Body 4, 5 a 6 jsou spíš jen na doplnění pro zajímavost, obvykle (témeř vždy) to bývají první tři poruchy. Pozor – v případě popsaných potíží může naprázdno startér točit jak ďas, ale při zátěži nestíhá/„nemá sílu“, tak se tím nenech oblbnout. Někdy je startér opatřen dodatečným kabelem (propojení ke kostře) – zkontrolovat i ten pokud tam je a zajistit vodivost(odstranit oxidace na přechodech). (BTW – tohle je PARÁDNÍ zrada, joj – pamatuji, že kdysi v mládí na „Poláku“ [125P] mi hlava nebrala PROČ to točí jak ludra, když je startér naprosto OK – to bylo panečku řevu, když jsem zjistil, že se mi u bloku hongá placatá měďpáska utržená od očka, xixixi) Pochopitelně předpokládám, že přívodní kabely (silové) na startér jsou zkontrolovány (matice dotaženy a kontaktní plochy bez oxidace)
Držím palce bejku, myslím, že tohle dáš bez větších problémů. Pohodová prácička a důvod se jít „schovat“ do garáže před případnými typicky víkendovými opruzy. :) ;)
2Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, JájsemRaibek
před 2306 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkus čerstvý benzín, případně s vyšším oktanovým číslem.
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 2306 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek