Tak jsem se šel projít s vnukem do lesa a když jsme se vraceli, chtěl jsem zavolat z mobilu, ale sít byla nedostupná. Byli jsme hodinu chůze od domu, tedy maximálně 5 km. Je možné, že tam není signál? Bydlím v menším městě cca 20 000 obyvatel. Jak je to s dostupností signálu.? Děkuji.
Zajímavá 0 před 289 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ve volné přírodě je spousta takových míst. Jednotliví operátoři mají na stránkách mapy pokrytí nebo celková je na stránkách ČTÚ (viz odkaz). Pokud operátor mluví o pokrytí, vždy uvádí, že pokrývá 9X% OBYVATEL, ne území. Naštěstí v případě nouze (SOS Volání 112) stačí signál jakéhokoliv operátora a v pohraničních horách často pomůže roaming.
Zdroj: https://vportal.ctu.cz/intro?l=cs
0 Nominace Nahlásit |
Takových míst znám řadu, nezáleží na vzdálenosti od civilizace, ale na konfigurací terénu. Jedno takové místo, Průčelskou rokli, mám půl kiláku od baráku. O malý kousek dál je soutěska Rytina a tam jsem také bez signálu.
0 Nominace Nahlásit |
Je to možné, zvlaště pak v údolích a dalších skrytých místech. Taková místa jsou po celé republice.
0 Nominace Nahlásit |
Jedna z map:
https://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/
V našem kraji (KV)/okrese jsou takových míst spousty. V lese běžný jev,
i kousek za městem, obcí. Na cestě (silnici), mezi nimi. V údolí,
v kopci, mezi skalami 😉
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to možné. Dostupnost telefonního signálu se mění na základě několika faktorů včetně:
Pokud máte s telefonním signálem stále problémy, můžete se obrátit na svého poskytovatele, aby se podíval na pokrytí v oblasti, kde jste měl problémy. Mohli by vám také nabídnout řešení, jako je například signálový zesilovač.
0 Nominace Nahlásit |
A taky ses mohl dostat do časové smyčky- na chvíli jste i s vnukem byli mimo vám známý svět. To v tu chvíli jen tak lehce neodhalíš, jenže tajemnu věnuje čím dál více lidí menší a menší důležitost. Co se dá dělat 🤷♂️
0 Nominace Nahlásit |
Příbuzný bydlí v údolí ze dvou stran svah třetí strana fabrika převyšuje jeho haciendu pokud je nevhodné počasí běhá pro příjem okolo chalupy a na půdu.
0 Nominace Nahlásit |
Vzpomněla jsem si na to, jak u nás cizinci byli velmi překvapeni, že mají v metru signál. Kvůli teroristickým útokům je např. londýnské metro bez signálu. Inu vyspělý západ. 😁