Takže vařím si jako kafe jo? Ve skutečnosti jde o sladový nápoj z ječnýho sladu, to znamená instantní prášek zalitý vodou a nakonec si tam přídám ještě 12% smetanu a v tuto chvíli přijde ta reakce, to kouzlo- v jednom hrnku (keramika) se mně tam ta smetana po nalití srazí, tzv. zgrcne a můžu to vylít do dřezu a v jiným hrnku (porcelán) se to nesrazí a vznikne lahodný mok. Jediný, jak si to vysvětluju, je jinej odběr tepla u každýho z hrnků, jinak mě nic nenapadá. Ponorný teploměr nemám po ruce. Podotýkám, že slad je z jednoho balení, smetana je z jednoho kelímku a vroucí voda je nalitá ze stejný konvice při stejný teplotě. Takže, jak říkáme u nas na Prajzske, sem z teho kykyryky… vysvětlíte?
Nahlásit
|
Taky ještě může mít ten keramickej hrnek kyselou vyzdívku jako v Bessemerově peci.
0 Nominace Nahlásit |
Ta samá smetana?
Mně se občas ve stejném hrnku se stejným druhem kávy
některá smetana srazila a jiná ne.
(Přičítala bych to spíše smetaně.)
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, zjentek, aliendrone
před 2526 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jediné co ti mohu říct je, že ta keramika je pěkný sajrat. Ona je spíš na vystavování. Podle složení keramické hmoty dojde ker změně el. potenciálu.
https://www.odpovedi.cz/otazky/proc-se-mi-vzdy-zkazi
Upravil/a: mosoj
0
před 2525 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě napadá rozdílná teplota kávy v hrnkách. Že do jedný liješ smetanu hned a do druhý třeba až chvíli po zalití, proto se to hned srazí a v druhém ne. Ale to bys asi zmínil, za jak dlouho liješ smetanu do kafe.
0
před 2525 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A dnes, den poté, se mi srazila i ohřátá smetana. No nic, je mi jasný, že TADY mi to nikdo nevysvětlí.. ;)
Drap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |