Dobrý den, souhlasíte se mnou že by měl být v EU zaveden jednotný čas a to pouze letní? Proč tomu tak je?
Zajímavá 0 před 3 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Doufám, že nikdy.
Asi se shodneme na tom, že pásmový čas smysl má. Takže to necháme a
diskutovat o tom nebudem.
Zda čas střídat nebo ne – i na tom se asi (alespoň mi dva) shodnem, že
lepší nestřídat.
Zůstává nám zvolit zda středoevropský, nebo středoevropský letní. Podle
mně jednoznačně středoevropský. Tvrdím to pořád. Poledne by mělo být
zhruba ve 12 a poledne je „půl dne“ kdy by mělo být slunce i nejvýš
nad zenitem. Pokud radši pracuješ brzo ráno, domluv se se zaměstnavatelem na
úpravy pracovní doby. Hýbat kvůli Tvým preferencím s časem je podle mně
blbost.
Ad „více mně unavuje zimní čas“ – mám silný pocit, že spousta
lidí zaměňuje své problémy se zimním denním cyklem za problémy se
zimním časem. Letní čas v zimě nezachrání Tvůj problém nedostatkem
slunečního svitu. Zkrátka v zimě bude méně sluníčka a nezáleží na
tom, zda budeme používat UTC+1 nebo UTC+2.
0 Nominace Nahlásit |
Evropská komise v březnu 2019 skutečně navrhla, aby se od roku 2021 ve všech členských zemích EU zrušilo přecházení na letní a zimní čas a země si samy rozhodly, který čas si zvolí. Ovšem tento návrh zatím neprošel legislativním procesem v Evropském parlamentu a v Radě EU, tudíž je jeho realizace stále otevřená.
V debatě o tom, zda je lepší letní či zimní čas, existují různé názory. Některé odborné studie ukazují, že přechod na letní čas může způsobovat zdravotní problémy, jako je například narušení biologických rytmů, zvýšený stres či problémy se spánkem. Na druhé straně jsou argumenty, které hovoří o úspoře energie při využití dlouhých letních dnů, či příznivém vlivu na turistický průmysl.
Jak píšete, názory na to, který čas je lepší, se mohou lišit v závislosti na individuálních preferencích a životním stylu. Jisté však je, že větší stabilita času by mohla přinést mnoho výhod, zejména pokud jde o plánování a organizaci času.
0 Nominace Nahlásit |
Já se nad tím nedávno zamýšlela, když jsem si vzpomněla, že se dnes zase mění, a dospěla jsem k závěru, že mi to vlastně vyhovuje tak, jak to je.
Kdyby byl v zimě letní čas, slunce by sice zapadalo v prosinci až v 5 místo ve 4, což by bylo fajn, ale zároveň by ráno vycházelo až v 9 místo v 8, což znamená, že nejdeš do práce/školy se svítáním, ale při práci/škole od 8 bys absolvoval první hodinu za ranní tmy, což by bylo šíleně depresivní a ospalý. Většina lidí potřebuje světlo, aby se ráno probrali.
Kdyby byl v létě zimní čas, tak v červenci by místo v 9 slunce zapadalo už v 8, což by bylo fajn, protože bych nechodila spát za světla a mohla si otevřít okno už před usnutím, aniž bych si dovnitř pouštěla vedro, ale zároveň by ráno slunce vycházelo už ve 4 místo „až“ v 5, což znamená, že jestli je teď v horký dny horko třeba od 10 dopoledne, tak by bylo horko už od 9 ráno, takže sotva vstaneš. Nemluvě o tom, že pokud máš okna na východ, tak bys musel mít už od 4 zavřený okno kvůli horku a od 3, pokud ti pod oknem křičej před svítáním ptáci.
0 Nominace Nahlásit |
Vzhledem k tomu, že to nezávisí na Vašem názoru, příní,
ani na našem, je zbytečné, nad tím dumat 😉
Shoda na změně, by musela nastat v mnoha státech Země…
Netuším, kolik příznivců by získalo ztrvalé zavedení
letního času (pdle vola),
když přirozený, je nyní nazývaný tzv. zimní čas (podle Boha).
Mě například vyhovuje.
„Letní čas“, mé tělo (biologické hodiny), desítky let odmítá.
Pro IS je ideální nevstávat, dříve než v 7 hodin.
Ranní provoz (většina), začíná pracovní dobou v 7:00 h.
Jinde ve světě, od osmi nebo devíti hodin, včetně školáků.
Už tak, musí vstát v hodin i dříve.
Posunem o h dříve (tzv. letní čas), je pro lidský organismus
NEPŘIROZENÉ, nežádoucí.
0 Nominace Nahlásit |
Měnit čas je jenom buzerace. Nikdy nikdo nevyčíslil, jaké to má
přínosy. Na začátku, když to politici zaváděli, se snažili plácat cosi
o úspoře energií, ale zatím po desítkách let kde nic, tu nic. Te´d už
se ani nesnaží to předstírat.
Ostatně standardní čas je zimní, a ne letní.
Souhlasím s tímto fejetonem. https://denik.to/uz-je-to-tu-zas-sprosta-loupez-spanku/
0 Nominace Nahlásit |
Pokiaľ viem, malo by k tomu dôjsť v roku 2026. Problém nie je len vydať príkaz, ale zmeniť zavedené zvyky hlavne u mladých, ktorí jednotný celoročný čas už považujú za rozprávku starých rodičov a najradšej by používali jednotný celosvetový pozemský čas a jednotný celosvetový jazyk (podľa zemepisného bodu 0,0° na pochodni v ruke Sochy Slobody).
prispôsobovať prírode a neúplatnému kolobehu života? Veď už sme
dokázali prevrátiť prírodné zákony na ruby a prispôsobiť ich svojmu
progresívnemu pohľadu. *
Upravil/a: led
0 Nominace Nahlásit |
Je možné, že to dělají z magických důvodů. Když zruší letní čas, tak můžeš věřit, že temná doba je pryč
0
před 3 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nick42364, nie ste sám na svete, vaše argumenty sú scestné. vidím v nich len „JÁ, …JÁ, jenom JÁ mám pravdu!“
Já nemám žádnou svou modlu ani podobně tohle bude služba pro Český lid. To že vy za tím vidíte něco co tam není, to je vaše věc. A teď mi odpovězte všichni, jak moc vám bude vadit že by to bylo trvale zavedeno když po roce si na to zvyknete a vůbec vás čas zajímat nebude, pro mě je čas informativní a orientační ale já si určuju sám kdy co budu nebo ne dělat.
Podle Boha? To je ta postavička na obláčku? Zapomněla jste si vzít své léky na hlavu? Stane se nevadí.
Standardní středoevropský čas u nás nejlépe odpovídá slunečnímu času kdy 12 je zkrátka polovina dne a 24/0 polovina noci. Proč to chceš posouvat?
Co je depresivního na tom jít za tmy do práce? Desítky tisíc lidí pracují na směnný provoz a jdou do práce za tmy a z práce za tmy. Navíc nikoho žádné deprese nezajímají a pokud máš depresi ze tmy, doporučuji psychiatrickou hospitalizaci a léčbu. Koho má zajímat že někdo má deprese? Jde vidět že jsi pořádně nečetla mé argumenty a nedokážeš na ně odpovědět. Kdyby moje nejmenší starost byla deprese ze tmy tak jsem šťastný člověk.
Jo a pokud se budíš ospalá, opět nečetla jsi vůbec mé argumenty. Stačí nepít kofein po 14:00 – lepší zelený čaj odpoledne a spíš méně než 8h a asi máš v ksichtu mobil a divíš se že tvá spánková hygiena je katastrofální. To už tak bývá no vůbec se o sebe nestarat a pak se divit.
NicK: Proč své problémy přenášíš na jiné? To že Ty máš problémy s kafem a mobilem a zelený čaj Ti dělá dobře je Tvá věc. Je dobře že sis to vypozoroval a můžeš se tím řídit. Ale na vetšinu ostatních tyhle věci fungují jinak. Proč jim musíš cpát své zkušenosti?