Avatar uživatele
anonym

kdy začít péct cukroví jako zázvorky perníčky?

jak dopředu mam upect druhy cukrovi jako zázvorky, linecke, perníčky a nebo radu zajímavého vánočního receptu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5531 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dandi

Recept na perníčky doporučuji

Ingredience:
3 skleničky polohrubé mouky
1 – 2 skleničky cukru
1/2 skleničky oleje
1/2 prášku do pečiva
1 prášek do perníku
1 +1/2 skleničky mléka
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
2 lžíce kakaa

čokoládová poleva
kokos na posypání

Příprava:
Do mísy dáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku. V mléce rozmícháme olej, cukry, kakao, vejce. Vlijeme do mouky a umícháme.
Vymažeme a vysypeme pekáč a nalijeme těsto. Pečeme asi 25 minut, podle trouby.
Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Péct doporučuji asi měsíc před vánocema.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lencis

já začínám péct vždy po Mikuláši. První dělám perníčky, zázvorky, anýzky, rohlíčky a pracny do formiček. Pak si peču cukroví, které se peče i s nádivkami (medové koláčky,citronovo mandlové tyčky..) a nakonec linecké, které promazávám marmeládou. Krémy plním až těsně před štědrým dnem, stejně jako nepečené druhy, tak 2–3 dny.

Uchovávám v krabicích na terase, tedy v chladu. K zázvorkám a perníčkům přidávám rozkrojené jablko – rada už mé prababičky a dobrá rada 😉

U těch perníčků hodně záleží na těstě. Některá po upečení změknou už za 10dní, některá o dost později nebo taky vůbec. Chce to odzkoušet 😉

No a speciální receptík… třeba:

VÁNOČNÍ ŠTOLA
500g polohr.mouky
1 kostka droždí
100g pískového cukru
asi 200ml mléka
100g mandlí 100g proslaz.ovoce
200g rozinek
100ml rumu
1 čl skořice
špetka soli
2 žloutky
125g tuku, nebo másla

Na potření 60g másla, 50g mouč.cukru, 1 vanilk.cukr

  • do mouky rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a část vlažného mléka
  • umícháme kvásek a necháme kynout
  • namočíme si rozinky do rumu (já to delám den předem)
  • mandle spaříme a oloupeme, nasekáme nožem (já nechávám celé)
  • k vykynutému droždí přidáme žloutky, zbytek mléka, rozehřátý tuk, sůl, skořici a vypracujeme tužší těsto, poprášíme moukou a necháme kynout
  • pak ho propracujeme a necháme znovu kynout
  • pak přimícháme mandle, rozinky a s rumem, kandované ovoce a zapracujeme do těsta (je toho hodně, ale jde to dobře)
  • poté rozdělíme na 2 kusy (kvůli propečení dělám raději dvě menší) a rozválíme na ovály, ty zformujeme do štol (okraj přehneme na střed a přes něj přehneme druhý okraj)
  • přendáme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout
  • pak vložíme do trouby vyhřáté na 180C a zvolna pečeme asi 35– 40min. (peču horkovzdušně, plynem bych asi volila teplotu 170C) Je lépe se špejlí přesvědčit, zda není uvnitř syrová
  • pak na potření rozpustíme máslo a cukry a štolu potíráme tak dlouho ,až se máslo vpije

doba odležení je 2– 3 týdny v chladu, ale vynikající je i hned po upečení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Attack-design

tak na začátku prosince a bude to ok, spousta tipů najdeš na www.recepty.cz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek