Avatar uživatele
zjentek

Kolik domácích vajec do domácího leča, aby bylo výborné?

Dostal jsem se do drobné pasti. Nevím, kolik vajec na 0,33 l skleničku leča! A pak je tady druhá věc. Normálně bych si tu sklenku leča vyprázdnil do woku a až by vřelo, tak bych do ňho sázel ta vejce (až budu vědět kolik), to je asi běžný postup. Jenže… Mně napadlo něco neobvyklého. Co kdybych ta vejce přivedl do tuhého skupenství v rendlíku s trochou vařící vody, pak tu vodu slil do dřezu a ta vejce jednoduše vmíchal do ohřátýho leča a tím by to bylo hotovo, připraveno ke konzumaci? Poradíte? Co si o tom všem myslíte? Neuteklo mně něco? Třeba nějaký důvod PROČ Češi většinou vmíchávají syrové vejce až do horkýho leča a takto ten pokrm připravují? Děkuji. (;

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Čecho_slovák před 1070 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud dáš syrová vejce do zeleniny, pěkně se promísí vzájemně všechny chutě. Na o,33l 1 – 2 vejce. Pokud máš rád vejce, dej dvě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Čecho_slovák

Na malou sklenici stačí jedno vejce, jinak z toho budeš mít blivajs.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Záleží od velikosti zavařovačky. Do malé dáváme dvě, lečo se nechá dobře prohřát, potom se dají vejce, zleha promíchat, nechat, aby se vejce místy srazila – zůstala v kuse a hotovo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Na 0,33 l skleničku bych dal jedno vejce. To, co navrhuješ, není zahuštění leča vejcem, ale tzv. ztracené vejce. Takto se připravuje africký pokrm „šakšuka“, což je v podstatě lečo, jen jinak okořeněné, než jsme zvyklí.
Já zahušťuji lečo zakysanou smetanou, ve které je rozmícháno trochu mouky. Na 0,33 l leča by to bylo tak půl kelímku smetany.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

přiměřeně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Zvlášt dusím zeleninu a zvlášt umíchám vajíčka. Pak vajíčka zamíchám do zeleniny.Mám pocit, že lečo je chutnější.

před 1068 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Dubraro to zní dobře. A už žádná vajca? Jen smetana mouka? To je potom asi takové hodně dietní lečo, ne? (;

před 1070 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dubraro

Není dietní, spíše naopak. Smetana a mouka = sacharidy, vejce = bílkoviny.

před 1069 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirka F

My tam dáváme 2 vejce a pak promícháme se zeleninou přesně nevím snad ti někdo poradí.🙂

před 1070 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek