Avatar uživatele
fortin

Langoše: patří do nich prdopeč nebo kvasnice?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, iceT, Kerberus, johana 56, hanny 2, tom004, dědapetr, anonym, dougie před 4943 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Znám jen langoše s droždím. Ještě jsem vyhledala recepty na Google a našla jen recepty s přidáním droždí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Dávám kvasnice,ale teď mám doma sáček na přípravu sladkého i slaného těsta,prý kyne při pečení,ale nevím co to udělá s langošema,když ty se smaží…

Kypřicí prášek (též prášek do pečiva či slangově zkráceně prdopeč) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech, kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek[1] nebo pokud těsto není dost elastické, aby udrželo bublinky plynu déle než několik minut[2]. Protože se oxid uhličitý při acidobazické reakci uvolňuje rychleji než při fermentaci, chléb vyrobený s použitím kypřicího prášku se označuje jako rychlý chléb.
Většina komerčně dostupných kypřicích prášků se vyrábí ze zásadité složky (typicky hydrogenuhličitanu sodného čili jedlé sody), jedné nebo více kyselých solí a inertního škrobu (např. kukuřičného nebo bramborového).

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Kyp%C5%99­ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Informace od ženských zásadně kvasnice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

také dělám s droždím

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Kvasnice,dávám jedině vážené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek