Znám jen langoše s droždím. Ještě jsem vyhledala recepty na Google a našla jen recepty s přidáním droždí.
0 Nominace Nahlásit |
Dávám kvasnice,ale teď mám doma sáček na přípravu sladkého i slaného těsta,prý kyne při pečení,ale nevím co to udělá s langošema,když ty se smaží…
Kypřicí prášek (též prášek do pečiva či slangově zkráceně
prdopeč) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a
odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo
piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu
uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě
bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech,
kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek[1] nebo pokud
těsto není dost elastické, aby udrželo bublinky plynu déle než několik
minut[2]. Protože se oxid uhličitý při acidobazické reakci uvolňuje
rychleji než při fermentaci, chléb vyrobený s použitím kypřicího
prášku se označuje jako rychlý chléb.
Většina komerčně dostupných kypřicích prášků se vyrábí ze zásadité
složky (typicky hydrogenuhličitanu sodného čili jedlé sody), jedné nebo
více kyselých solí a inertního škrobu (např. kukuřičného nebo
bramborového).
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |