Ingredience:
3–4 střední brambory
1/2 balíčku suchých kvasnic, nebo přiměřeně čerstých kvasnic
1/2 hrnku mléka na kvásek + 1/2 lžičky cukru
1 1/2 – 1 3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
sádlo, nebo jiný tuk na smažení
česnek
sůl a maďarská červená paprika na posypání
Příprava:
Uvařit brambory v osolené vodě, ihned je oloupat a rozmačkat. Mělo by být
asi 1 1/2 hrnku brambor. Nechat je vychladnout.
Smíchat teplé mléko s cukrem a kvasnicemi. Nechat vzejít asi 5–10min. Přimíchat kvásek k bramborám a 1 1/2 hrnku mouky. Přidat více mouky, je-li zapotřeby. Pořádně těsto prohníst.
Vložit těsto do vymaštěné mísy, přikrýt ho a nachat nakynout do dvojitého objemu, asi 1 hodinu.
Znovu těsto prohníst a pomoučeným válkečkem ho vyválet na 12mm plást. Ten nakrájet na obdélníky a ty ještě rochu vytáhnout do oválů tak, aby těsto bylo uprostřed tenší, než na okrajích. Propíchat vidličkou, aby se netvořily bubliny při smažení.
Rozehřát asi 12mm tuku na pánvi na středním ohni. Postupně smažit Langoše do zlatohněda. Je-li tuk příliš horký, langoše se spálí a není-li tuk dostatečně teplý, Lagoše nasáknou příliš mnoho tuku.
Usmažené Langoše potřít rozříznutým stroužkem česneku , osolit je a posypat maďarskou, červenou paprikou.
Podávat teplé Langoše s fazolovou, nebo čočkovou polévkou, anebo pouze jako zakousnutí k pivu, nebo vínu.
0 Nominace Nahlásit |
tady máte videorecept
Zdroj: http://ekucharka.net/langose-2/
0
před 5558 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Langoše naslano i nasladko
500 g hladké mouky, kostka droždí, cca 1/4 l mléka, špetku soli,
1 lžička cukru, olej na smažení a na závěrečné ochucení kečup,
strouhaný eidam, česnek, povidla, marmeláda apod.
Do „kynoucí“ mísy dám špetku soli, přisypu mouku, udělám důlek a
rozdrobím droždí, přidám 1 lžičku cukru a zaliji vlažným mlékem. Na
chvilku přiklopím, aby se vytvořil kvásek. Pak hnětu, dokud se těsto
neodlepuje od vařečky, popraším moukou, přiklopím víkem a nechám
vykynout..
Pak tvořím malé bochánky, které rozválím na placky, po vykynutí pak
vkládám do rozpáleného oleje a upeču po obou stranách. Hotové langoše si
ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem, povidly,
marmeládou apod.
0
před 5557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
stačí si koupit těsto na langoše, ty se povedly vždy, jinak www.recepty.cz/langose
0
před 5553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |