Avatar uživatele
Iris

jak se pečou langoše

Ahoj všem.
Ma někdo recept na langoše ktere se opravdou povedou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5589 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dandi

Ingredience:
3–4 střední brambory
1/2 balíčku suchých kvasnic, nebo přiměřeně čerstých kvasnic
1/2 hrnku mléka na kvásek + 1/2 lžičky cukru
1 1/2 – 1 3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
sádlo, nebo jiný tuk na smažení
česnek
sůl a maďarská červená paprika na posypání

Příprava:
Uvařit brambory v osolené vodě, ihned je oloupat a rozmačkat. Mělo by být asi 1 1/2 hrnku brambor. Nechat je vychladnout.

Smíchat teplé mléko s cukrem a kvasnicemi. Nechat vzejít asi 5–10min. Přimíchat kvásek k bramborám a 1 1/2 hrnku mouky. Přidat více mouky, je-li zapotřeby. Pořádně těsto prohníst.

Vložit těsto do vymaštěné mísy, přikrýt ho a nachat nakynout do dvojitého objemu, asi 1 hodinu.

Znovu těsto prohníst a pomoučeným válkečkem ho vyválet na 12mm plást. Ten nakrájet na obdélníky a ty ještě rochu vytáhnout do oválů tak, aby těsto bylo uprostřed tenší, než na okrajích. Propíchat vidličkou, aby se netvořily bubliny při smažení.

Rozehřát asi 12mm tuku na pánvi na středním ohni. Postupně smažit Langoše do zlatohněda. Je-li tuk příliš horký, langoše se spálí a není-li tuk dostatečně teplý, Lagoše nasáknou příliš mnoho tuku.

Usmažené Langoše potřít rozříznutým stroužkem česneku , osolit je a posypat maďarskou, červenou paprikou.

Podávat teplé Langoše s fazolovou, nebo čočkovou polévkou, anebo pouze jako zakousnutí k pivu, nebo vínu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
alenka901

tady máte videorecept

Zdroj: http://ekuchar­ka.net/langose-2/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mary11

Langoše naslano i nasladko
500 g hladké mouky, kostka droždí, cca 1/4 l mléka, špetku soli, 1 lžička cukru, olej na smažení a na závěrečné ochucení kečup, strouhaný eidam, česnek, povidla, marmeláda apod.
Do „kynoucí“ mísy dám špetku soli, přisypu mouku, udělám důlek a rozdrobím droždí, přidám 1 lžičku cukru a zaliji vlažným mlékem. Na chvilku přiklopím, aby se vytvořil kvásek. Pak hnětu, dokud se těsto neodlepuje od vařečky, popraším moukou, přiklopím víkem a nechám vykynout..
Pak tvořím malé bochánky, které rozválím na placky, po vykynutí pak vkládám do rozpáleného oleje a upeču po obou stranách. Hotové langoše si ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem, povidly, marmeládou apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

stačí si koupit těsto na langoše, ty se povedly vždy, jinak www.recepty.cz/lan­gose

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek