Avatar uživatele
terry

Má sedlina v buráčku souvislost s vyzrálostí nebo kvalitou?

Měla jsem letos ode dvou vinařů a byly velké rozdíly v množství.
Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanulka11 před 4411 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jedná se o mrtvé kvasinky a jejich množství se liší stářím burčáku. Velké množství je pak nežádoucí.

Zdroj: jihlava.idnes­.cz/vinari-pod-hradem-sadek-stoci-tri-tisice-litru-burcaku-pp6-/jihlava-zpravy.aspx?c=A120818­_124047_jihla­va-zpravy_sou

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

V burčáku by mněly být aktivní kvasinky co klesne ke dnu je mrtvé.Běžně se víno před stáčením do lahví filtruje.V burčáku může být také část kalu z hroznů. Na kvalitu produktu to nemá význam

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hanulka11

terry -to byl hezký překlep- přemýšlela jsem jaká může být sedlina v buráčku, ale už je to v pohodě jak jsem rozklikla otázku.
Bohužel burčák nepiji, tak nevím odpověď na tvou otázku.

před 4411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
terry

Hanulko, díky, kdybys to tu nenapsala, tak o tom ani nevím 🙂

před 4411 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek