Co s tím?
Doplňuji:
Udělala jsem kyselé zelí, ale ouvej ono nekvasí! Dala jsem sůl, kmín,
cibuli a Deko a to asi bude ten problém. Poradte, mam to vyhodit a začít
znova nebo se to dá nějak zachránit. Děkuji za každou radu. K.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, rynek878, hanulka11 před 4801 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak dlouho vám kvasí? Máte ho v teple??
No tak já si myslím, že když tam máte to Deko, tak vám to prostě
kvasit nebude, tak to prostě nechte a snězte to tak jak to je.
Doplňuji:
Jo a ještě tam přidejte ocet a máte to jak zelný salát,,:-)
Upravil/a: kropitko
0 Nominace Nahlásit |
To jako že jste ho nakrouhala a dala naložit a nic se neděje?
Zřejmě jste ho málo upěchovala …víte snad , že se šlape zelí a je
to opravdu důležité aby se vše dobře propojilo a pak teprve nastává
kvašení a je třeba ho dobře zatížit.
Doplňuji:
tak s dekem vám nezkvasí, ale bude jen naložené jako sterilované –
nevyhazujte ho
jen nebude kysané
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Aby začalo kvasit potřebuje teplotu kolem dvaceti stupňů. Trvá to tak 14 dní až tři týdny. Taky je možnost ta, že zelí mšlo příliš málo přirozeného cukru. To také způsobuje problémy s kvašením
0 Nominace Nahlásit |
Aby začalo kvasit, pěchuje se nohama ani ne proto, že bude víc spojené, víno v demižonu taky není spojené, ale proto, že na nohách jsou kvasinky. Kvasinky jsou vlastně všude. Když je potřebujeme, krmíme je, zahříváme, aby prostě žily a neumřely. No a když se smíchají s Deko, tak ty slabší to nepřežijí. Hoďte tam dvoje kvasnice a půl kila cukru. Uvidíte že se to ještě zvrávorá.
to už vám kvasit nebude s tím dekem ,nic tam nepřidávejte , dejte ho do
sklenic a zavíčkujte- pokud to bylo deko bez sterilizace tak nemusíte do
páry
pokud bylo obyčejné tak musíte sterilovat
Já už bych to taky nechala,,prostě až na něj budete mít chuť, tak ho otevřete a pak ho dochutíte podle chuti, myslím, že ten zelný salát by z toho snad šel. Nebo rovnou jednu lahev otevřete a ochutnejte to, dodejte ocet, cukr, no prostě podle chuti,,,jestli to má cenu vůbec schovávat.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |