Avatar uživatele
Eva2006

Mam problém a nevím co s ním. Udělala jsem kyselé zelí, ale ouvej ono nekvasí! Dala jsem sůl, kmín, cibuli a

Co s tím?
Doplňuji:
Udělala jsem kyselé zelí, ale ouvej ono nekvasí! Dala jsem sůl, kmín, cibuli a Deko a to asi bude ten problém. Poradte, mam to vyhodit a začít znova nebo se to dá nějak zachránit. Děkuji za každou radu. K.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, rynek878, hanulka11 před 4801 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Jak dlouho vám kvasí? Máte ho v teple??

No tak já si myslím, že když tam máte to Deko, tak vám to prostě kvasit nebude, tak to prostě nechte a snězte to tak jak to je.
Doplňuji:
Jo a ještě tam přidejte ocet a máte to jak zelný salát,,:-)

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

To jako že jste ho nakrouhala a dala naložit a nic se neděje?

Zřejmě jste ho málo upěchovala …víte snad , že se šlape zelí a je to opravdu důležité aby se vše dobře propojilo a pak teprve nastává kvašení a je třeba ho dobře zatížit.
Doplňuji:
tak s dekem vám nezkvasí, ale bude jen naložené jako sterilované – nevyhazujte ho

jen nebude kysané

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Aby začalo kvasit potřebuje teplotu kolem dvaceti stupňů. Trvá to tak 14 dní až tři týdny. Taky je možnost ta, že zelí mšlo příliš málo přirozeného cukru. To také způsobuje problémy s kvašením

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Aby začalo kvasit, pěchuje se nohama ani ne proto, že bude víc spojené, víno v demižonu taky není spojené, ale proto, že na nohách jsou kvasinky. Kvasinky jsou vlastně všude. Když je potřebujeme, krmíme je, zahříváme, aby prostě žily a neumřely. No a když se smíchají s Deko, tak ty slabší to nepřežijí. Hoďte tam dvoje kvasnice a půl kila cukru. Uvidíte že se to ještě zvrávorá.

před 4801 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Eva2006

Teplo mam doma okolo 20°stupnů . Mám do zelí přidat trochu cukru?

před 4801 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

to už vám kvasit nebude s tím dekem ,nic tam nepřidávejte , dejte ho do sklenic a zavíčkujte- pokud to bylo deko bez sterilizace tak nemusíte do páry
pokud bylo obyčejné tak musíte sterilovat

před 4801 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

Já už bych to taky nechala,,prostě až na něj budete mít chuť, tak ho otevřete a pak ho dochutíte podle chuti, myslím, že ten zelný salát by z toho snad šel. Nebo rovnou jednu lahev otevřete a ochutnejte to, dodejte ocet, cukr, no prostě podle chuti,,,jestli to má cenu vůbec schovávat.

před 4801 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek