Ametyst

Máte hodně zpráv o válce na Středním Východě?

Když si pustíte zprávy, nahradil v tom smyslu konflikt Izraele a Palestiny ten ukrajinský? Informují media o Izraeli denně v každých zprávách? Informují nestranně nebo fandí jedné straně?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, aliendrone před 381 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Myslím, že otázka je zbytečná. Informovala snad naše média v posledních dvaceti letech někdy o něčem nestranně?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
led

Podľa médií téma lebo Ukrajina sa dostáva na druhoradé miesto. (prirodzene, okrem súčasnej progresívnej dočasnej vlády Slovenska, u ktorej stále platí „lebo Ukrajina“). Prvé miesto dostal konflikt Izrael/Hamas (nápadne pripomínajúci koniec 20-tych a 30-te roky v Nemecku) pozmenený v násilnú likvidáciu pôvodných obyvateľov na území Palestíny.
Quo vadis Izrael?

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Poslední dobou nemám čas na tyhle věci, ale naprosto souhlasím s Drapem. O „nestrannosti“ či „vyváženosti“ zpravodajství (především toho NÁMI PLACENÉHO veřejnoprávního!) se NEDÁ MLUVIT. Přirozeně pokud slova nestrannost a vyváženost nově nenabyla nějaký pravdoláskařský liberální smysl (a já to nepostřehl). 😉 😁 😁

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Média, kterýá sleduji, informují o všm podstatném, i o probíhajících konfliktech na Ukrajině a v Izraeli. Logicky je více zpráv z oblasti, kde je zrovna situace dynamičtější. Sledovaná média se snaží být nestranná, ale dost těžko mohou pomíjet, kdo je agresor a kdo se brání.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Zaznamenal jsem jistý konflikt mezi Izraelem a Palestinou, ale to je vše. Více mě to nezajímá a proč taky? V politice je sviňárna kam se člověk podívá. U nás i v zahraničí. Jako by toho u nás bylo málo. Každý máme své starosti, proč bych si měl přidělávat další. Omezuji tak i sledování zpráv, rozčilovat se nepotřebuji. Nepotřebuji půl hodiny sledovat, že někdo někde válčí. Všichni mají starosti o války, ale že nám sem lezou šmejdi ze Sýrie a dalších zemí je jim jedno. Přitom stačí to, co říkal už před léty tehdejší premiér Babiš, ohlídat vnější hranice EU. A potápět pirátským pašerákům lodě. Jak snadné. Nikoho to ale nezajímá, raději budou honit ty šmejdy ze státu do státu po Evropě a vyhazovat tak haldy peněz, ještě ke všemu s nejistým výsledkem.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
aliendrone

Pepa25>>> Jestli to dobře chápu, tak Palestinci NESMÍ bojovat za svoji svobodu proti židovským okupantům? Co si to pak dovolují drzí Ukrajinci proti Rusům (a MY je v tom podporujeme)? 😉 😁 😁

Takže až Vietnamci vyhlásí SAPA v Praze za integrální součást Vietnamu, Češi táhněte do hajzlu, budeš fandit jim? Posílat tanky? A „humanitární pomoc“? 😮

Pepa25

alien: samozřejmě, že jsem „neřekl, že palestinci nesmí bojovat za svobodu“, ale nepřekvapuje mě, že se mi snažíš dát do úst, co jsem nenapsal … Poznámky o ukrajině a vienamcích jsou nesmyslné. Izrael reaguje na rozsáhlý teroristický útok. Zároveň je to součást dluhodobé války. Jedno i druhé je potřeba vzít do úvahy při hodnocení současné situace. Ale chápu, že pro někoho to může být dost složité, potřebuje černobílou pravdu …

aliendrone

Pepa25>>> CO je složitého na tom, že Izrael je VETŘELEC a OKUPANT? Ještě před 100 lety v Palestině bylo sotva několik židů. Po válce (přistěhovalectví) si mimo jiné TERORISMEM vynutili vlastní stát (JJ, žídé začali s terorismem MNOHEM DŘÍV, než Arabové!) a dnes dokonce OKUPUJÍ území JINÝCH ZEMÍ, která jim nepatří. 😕

To už bys rovnou bez dalšího mohl napsat, že Rusko a jeho činnost na Ukrajině „jen reakce na rozsáhlou ukrajinskou agresi“. A byl bys pravdě BLÍŽ. Ano, konflikt v Palestině má dlouhodobý charakter, ale nikoliv až tak dlouhodobý, aby se nedala vysledovat jeho příčina a pachatelé. 😐

Nefandím samopalláhům (nemám je prostě rád, jsou to líná netáhla), ale PRAVDU překrucovat NEBUDU! Za mě – čím více se tam vybijí, tím lépe pro nás!! 🙂

Pepa25

led: izraelsko-palestinský konflikt trvá v různé intenzitě 75 let: https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Israeli%E2%80%93P­alestinian_con­flict Je zajímavé, že právě teď vám to začíná připomínat 20. a 30. léta v Německu. Proč? Psali to na webech, které čtete? Nebo ostřejší fáze konflitku (intifády nebo naopak budování židovských osad na palestinských územích) už jsou zapomenuty?

led

*Pepa25, vy ste povolaním „agent provokatér“, alebo je to len váš koníček? *
Vaše opakované provokatívne pripomienky sú vrcholne nemiestne.

Pepa25

led: pokud považujete za nemístné poukazování na logické rozpory ve vaší odpovědi, je to jen váš problém. Stejně už z princiou na má otázky neodpovídáte, ale jak vidíte, mě to nevadí 😉

led

Pepa25, neposudzujte ma podľa svojich činov a skresleného myslenia.
Poznáte porekadlo: „Múdremu naznač, napovedz…“?

aliendrone

led>>> Ó létavice svůdně oblečená – to chce klid. Pepa25 jen plká, co musí plkat. Vtipné je, že poukazuje na „logické rozpory“ ve Vaší odpovědi a přitom je vesele ignoruje v té své. 😉 😁 😁

Nový příspěvek