Avatar uživatele
Makina

Máte nějaké typy na dobře připravený pokrm ze sójového masa?

Myslím tím klasické sojové boby nebo plátky, které se dají koupit v supermarketu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? BENYTA, hanny 2, barnajka před 4727 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Plátky nebo sojovou drť je dobré je předem namočit do vývaru /pak získají chuť po mase /a pak je zpracuji třeba jako čínu se zeleninou , žampiony, drť smíchám s trochou mletého masa a dělám z toho karbanátky nebo sekanou
sojové boby nevařím

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
barnajka

Pánové masožrouti ať radši zavřou oči a ve čtení nepokračují: budou se tu psát šílený věci :)))
Když jsem já s bráchou v dětských letech přešla na vegetariánskou stravu, mamka byla zoufalá, co nám má najednou vařit. Kuchařek na sóju tehdy ještě moc nebylo, tak to už tehdy vyřešila šalamounsky – přesně jak radí ratava. Vařila dál všechna jídla, na která jsme byli zvyklí – akorát že masožroutům ho dělala z masa, nám ze sóji.
A když říkám VŠECHNA, tak opravdu VŠECHNA!
Takže jsme občas ujížděli i na sojo-knedlo-zelu, sojovým segedínu, dokonce i sojové svíčkové :)))
Jasně, že 100% podoby s originálem nedocílíš nikdy, ale mě to chutnalo víc než ta masová verze! Pro vegetariány bašta naprosto perfektní a myslím, že i masožrout by to snad mohl přežít..když se teda vůbec přemůže, že :))
Pokud jde o konkréní recepty: žádný ti dávat nebudu, prostě jen postupuj podle receptů masových – fakt každý jde udělat i ze sóji.
Na sojový plátky á la řízek je potřeba to ‚maso‘ pořádně vyždímat, ať ti pak v oleji neprská.
A na to sojo-knedlo-zelo je zas lepší neždímat moc, spíš jen tak zlehka. Nebudeš muset při pečení tolik podlívat, maso se nevysuší a bude pěkně šťavnatý i uvnitř.
Ze sojovýho granulátu je zase výborná náplň do paprik, z nudliček čína..a naklíčený sojový boby jsou bezva třeba do salátu.
Vše vynikající, odzkoušeno vlastními chuťovými buňkami ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ratava

Sojové maso se po jeho nabobtnání připravuje svým způsobem jako klasické maso, různé druhy (tvary) se prodávají podle zamýšleného pokrmu- kostky se hodí např. na guláš, plátky na řízky, kapsy a pod… Jinak v nich rozdíl není.
U nás doma se guláš celkem osvědčil, stejně tak plátky na smetaně, „čína“… Postup na vaření byl stejný jako u „masového“ typu, jen se prostě zaměnilo to maso…

jediné, co občas někomu vadí, je typická houbovitá konzistence, která se asi žádnou úpravou zamaskovat nedá…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fesoj

Třeba zde:
http://mlsoty1­.sweb.cz/sojo­ve.htm
Hlavně ta dršťková nemá chybu.

Zdroj: http://mlsoty1­.sweb.cz/sojo­ve.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MILAN1961

z plátků děláme klasické řízky normálně v trojobalu,z těch kousků normální omáčky jako z masa

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bombastic.1

Při vaření ze sojového masa záleží jak jsi to maso připravíte a pak je jedno co už vaříte.Než namočíme sojové maso tak ho polijeme magim nebo sojovou omáčkou.Poté záleží jaké jídlo děláme.Rostok s chilli, paprikou,nebo kari atd.Pokud budete dávat masový vývar tak ho nechte vychladnout a seberte tuk.Nebo dělejte jen vývar z masoxu.V roztoku je nejlépe nechat přesnoc.Poté nechat lehce projít varem.Co sojové maso nevsaje dá se použít do jídla nebo na dálší den.Takto je sojové maso připravené k vaření.Je dobré pokud nejste ortodoksní vegetariáni vždy dát trošku masa.Ta masová bílkovina ta tam chybí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek