Myslím tím klasické sojové boby nebo plátky, které se dají koupit v supermarketu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? BENYTA, hanny 2, barnajka před 4727 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Plátky nebo sojovou drť je dobré je předem namočit do vývaru /pak
získají chuť po mase /a pak je zpracuji třeba jako čínu se zeleninou ,
žampiony, drť smíchám s trochou mletého masa a dělám z toho karbanátky
nebo sekanou
sojové boby nevařím
0 Nominace Nahlásit |
Pánové masožrouti ať radši zavřou oči a ve čtení nepokračují:
budou se tu psát šílený věci :)))
Když jsem já s bráchou v dětských letech přešla na vegetariánskou
stravu, mamka byla zoufalá, co nám má najednou vařit. Kuchařek na sóju
tehdy ještě moc nebylo, tak to už tehdy vyřešila šalamounsky – přesně
jak radí ratava. Vařila dál všechna jídla, na která jsme byli zvyklí –
akorát že masožroutům ho dělala z masa, nám ze sóji.
A když říkám VŠECHNA, tak opravdu VŠECHNA!
Takže jsme občas ujížděli i na sojo-knedlo-zelu, sojovým segedínu,
dokonce i sojové svíčkové :)))
Jasně, že 100% podoby s originálem nedocílíš nikdy, ale mě to chutnalo
víc než ta masová verze! Pro vegetariány bašta naprosto perfektní a
myslím, že i masožrout by to snad mohl přežít..když se teda vůbec
přemůže, že :))
Pokud jde o konkréní recepty: žádný ti dávat nebudu, prostě jen postupuj
podle receptů masových – fakt každý jde udělat i ze sóji.
Na sojový plátky á la řízek je potřeba to ‚maso‘ pořádně
vyždímat, ať ti pak v oleji neprská.
A na to sojo-knedlo-zelo je zas lepší neždímat moc, spíš jen tak zlehka.
Nebudeš muset při pečení tolik podlívat, maso se nevysuší a bude pěkně
šťavnatý i uvnitř.
Ze sojovýho granulátu je zase výborná náplň do paprik, z nudliček
čína..a naklíčený sojový boby jsou bezva třeba do salátu.
Vše vynikající, odzkoušeno vlastními chuťovými buňkami ;)
0 Nominace Nahlásit |
Sojové maso se po jeho nabobtnání připravuje svým způsobem jako
klasické maso, různé druhy (tvary) se prodávají podle zamýšleného
pokrmu- kostky se hodí např. na guláš, plátky na řízky, kapsy a pod…
Jinak v nich rozdíl není.
U nás doma se guláš celkem osvědčil, stejně tak plátky na smetaně,
„čína“… Postup na vaření byl stejný jako u „masového“ typu, jen
se prostě zaměnilo to maso…
jediné, co občas někomu vadí, je typická houbovitá konzistence, která se asi žádnou úpravou zamaskovat nedá…
0 Nominace Nahlásit |
Třeba zde:
http://mlsoty1.sweb.cz/sojove.htm
Hlavně ta dršťková nemá chybu.
Zdroj: http://mlsoty1.sweb.cz/sojove.htm
0 Nominace Nahlásit |
z plátků děláme klasické řízky normálně v trojobalu,z těch kousků normální omáčky jako z masa
0 Nominace Nahlásit |
Při vaření ze sojového masa záleží jak jsi to maso připravíte a pak je jedno co už vaříte.Než namočíme sojové maso tak ho polijeme magim nebo sojovou omáčkou.Poté záleží jaké jídlo děláme.Rostok s chilli, paprikou,nebo kari atd.Pokud budete dávat masový vývar tak ho nechte vychladnout a seberte tuk.Nebo dělejte jen vývar z masoxu.V roztoku je nejlépe nechat přesnoc.Poté nechat lehce projít varem.Co sojové maso nevsaje dá se použít do jídla nebo na dálší den.Takto je sojové maso připravené k vaření.Je dobré pokud nejste ortodoksní vegetariáni vždy dát trošku masa.Ta masová bílkovina ta tam chybí.
0
před 4724 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |