Avatar uživatele
Kepler

Jak děláte klasické karbanátky z mletého vepřového masa?

Neboli fašírku. Mám svůj recept, ale třeba mně inspirujete k inovaci. Zajímají mě ingredience, koření.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? tatanka, marci1, da ny před 1852 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Mám ráda mleté maso, které si nechám pomlít u soukromého řezníka. Dělám je na různé způsoby, zapékám, přidávám omáčku, peču v celku, jindy jako karbanátky , nebo vepřenky s větším množstvím papriky.

Do mletého masa přidávám:

Vajíčka, trochu hořčice, kečupu, někdy nastrouhám uzený sýr, cibuli,, sůl, pepř, trochu chilli, papriku.

Jindy koření na sekaná masa, či majoránku, mletý kmín , někdy i na jemno krájenou mraženou zeleninovou směs., něco zeleného – bylinky.

Po každé jinak. Nedávám česnek, protože jej nesnáším. Každý z nás má jiné zvyky a jinou chuť.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Směs na karbanátky a na fašírku neboli sekanou není stejná.
Dělám to podobně jako annas, ale nepřidávám kečup a hořčici. Pro zjemnění vmíchám do směsi trochu mléka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Z masa nejčastěji mix vepřového a hovězího. Jindy u jednoho druhu masa.
Přidávám cibuli (nešetříme), jemně pokrájenou a vždy osmahnutou. Karbanátky/sekaná mi připadají chutnější, než s přidáním syrové cibule.
Vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, drcený kmín i trochu sypké Podravky.
Někdy kořenící směs na mletá masa, trochu papriky, hořčici.
Do sekané někdy přidám trochu v mléce navlhčeného rohlíku, častěji však dělávám pouze z masa.
K masu někdy přidám trochu libovější anglické slaniny (pomelu či najemno pokrájím).
Karbanátky častěji peču v troubě. Rodinní příslušníci už nechtějí smažené.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Nevařím, ale vím, že klasické karbanátky se u nás dělají ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. O vepřových karbanátcích jsem neslyšel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Karbanátky dělám jen z masa, bez strouhanky. Kromě vejce přidám drcený kmín, česnek a koření „Aztécký poklad“ (složení: sůl (max.35%), látka zvýrazňující chuť a vůni E621, směs koření (cibule, pepř, paprika, koriandr), barvivo – vitamín B1.)
Nejlepší je dělat karbanátky napůl z vepřového a hovězího masa. Dobrou chuť!:-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Annas píše hořčici kečup. Záleží na chuti, ale tyto ingredience se dávají do hovězích burgrů. Do karbošů nebo sekané z vepřového masa je dobré na začátku přidat dvě deci studené vody na jeden kg. masa. Pořádně vymíchat až se vše spojí. Dílo tak získá překvapivou vláčnost, nehledě na to, že toho máte více. Koření dávám klasiku pepř, drc. kmín česnek, majoránku. Vejce a polohrubou mouku, ne hladkou je vcelku matlavá. Jako kuchař jsem to dělal 45let a vždy v pohodě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek