Mám ráda mleté maso, které si nechám pomlít u soukromého řezníka. Dělám je na různé způsoby, zapékám, přidávám omáčku, peču v celku, jindy jako karbanátky , nebo vepřenky s větším množstvím papriky.
Do mletého masa přidávám:
Vajíčka, trochu hořčice, kečupu, někdy nastrouhám uzený sýr, cibuli,, sůl, pepř, trochu chilli, papriku.
Jindy koření na sekaná masa, či majoránku, mletý kmín , někdy i na jemno krájenou mraženou zeleninovou směs., něco zeleného – bylinky.
Po každé jinak. Nedávám česnek, protože jej nesnáším. Každý z nás má jiné zvyky a jinou chuť.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Směs na karbanátky a na fašírku neboli sekanou není stejná.
Dělám to podobně jako annas, ale nepřidávám kečup a hořčici. Pro
zjemnění vmíchám do směsi trochu mléka.
0 Nominace Nahlásit |
Z masa nejčastěji mix vepřového a hovězího. Jindy u jednoho druhu
masa.
Přidávám cibuli (nešetříme), jemně pokrájenou a vždy osmahnutou.
Karbanátky/sekaná mi připadají chutnější, než s přidáním syrové
cibule.
Vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, drcený kmín i trochu sypké
Podravky.
Někdy kořenící směs na mletá masa, trochu papriky, hořčici.
Do sekané někdy přidám trochu v mléce navlhčeného rohlíku, častěji
však dělávám pouze z masa.
K masu někdy přidám trochu libovější anglické slaniny (pomelu či
najemno pokrájím).
Karbanátky častěji peču v troubě. Rodinní příslušníci už nechtějí
smažené.
0 Nominace Nahlásit |
Nevařím, ale vím, že klasické karbanátky se u nás dělají ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. O vepřových karbanátcích jsem neslyšel.
0 Nominace Nahlásit |
Karbanátky dělám jen z masa, bez strouhanky. Kromě vejce přidám
drcený kmín, česnek a koření „Aztécký poklad“ (složení: sůl
(max.35%), látka zvýrazňující chuť a vůni E621, směs koření (cibule,
pepř, paprika, koriandr), barvivo – vitamín B1.)
Nejlepší je dělat karbanátky napůl z vepřového a hovězího masa. Dobrou
chuť!:-))
0 Nominace Nahlásit |
Annas píše hořčici kečup. Záleží na chuti, ale tyto ingredience se dávají do hovězích burgrů. Do karbošů nebo sekané z vepřového masa je dobré na začátku přidat dvě deci studené vody na jeden kg. masa. Pořádně vymíchat až se vše spojí. Dílo tak získá překvapivou vláčnost, nehledě na to, že toho máte více. Koření dávám klasiku pepř, drc. kmín česnek, majoránku. Vejce a polohrubou mouku, ne hladkou je vcelku matlavá. Jako kuchař jsem to dělal 45let a vždy v pohodě.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |