Avatar uživatele
Damiana

Máte nějakou zkušenost s Isomaltem?

Jedná se o „falešný cukr“, který se používá v profi cukrářství hlavně na výrobu „skleněných“ ozdob na moučníky. Dostala jsem pixličku a chtěla bych z něj udělat „ledové“ ozdoby na vánoční dort. Ale radši si to chci dopředu natrénovat. Máte s tím někdo zkušenost? Třeba nějaký trik a fígl, na co si dát při práci s ním pozor a tak. Díky. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, aramah, briketka10, anonym před 4413 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

dívaly jsme se na Master Chefa a tam ho použily na 1 moučník obalovaly s ním kuličky vypadalo to jako pavučinka pošlu ti video z YouTubu a další si můžeš najít
přišlo mi to dost těžký i teď na tom videu :))
http://www.you­tube.com/watch?v=JMSwKVc­TNJg&feature=re­lated
Doplňuji:
http://www.you­tube.com/watch?v=239GSmR­W9XY
tady malují přímo tím cukrem motivy to je krásný :D))

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

v tý Číně to jsou nějaké vánoční trhy
úchvatný a jak je rychlej !!

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Díky Briketko, chtěla bych z toho odlít nějaké vločky (v silikonové formě), jde o to, jestli se do toho ještě třeba něco přidává, aby to bylo dostatečně pevné, nezvlhlo to a nelámalo se to. Vím, že hotové se to má „opálit“ takovým tím „plamenometem“:-)) – ten mám – aby to úplně zprůsvitnělo a lesklo se to. Chci to prubnout už teď, jestli to bude stát za to.:-)

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

tak aby to bylo úplně lesklý nedávej tam ten pytlík s karamelem co měl v ruce a žádný barvivo..
podívám se na postup to si nepamatuju oni to měli úplně
bílý a nádherný :))

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

http://www.de­kordort.cz/pro­duct/suroviny-a-dekorace-jedle/isomalt/i­somalt-1kg/781
tady je návod a můžeš si přibarvit, nebo ne..
ať se ti to podaří ahojky :D))

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

On to ale není karamel – je to taková základní hmota na tvrdé bonbóny – třeba i na BonPari – takže by se tam možná i nějaká ta chuť dala přidat. Čtu různé diskuze – někdo doporučuje třeba jablečný ocet, jiný to zase zatracuje, no zkusím to nějak. Každopádně díky a pa.:-)

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

ten ocet bych tam nedávala to spíš nějakou mandarinkovou příchuť, nebo citronovou ten
kuchař tam přidal i nějakou červeň a ten sáček co do toho nasypal byl karamelovej ten znám z jednoho francouzského výrobku (krému),
hele ale teď je důležitý, aby ti ze samýho zkoušení něco zbylo na ty svátky :D))
no a co větrová – mentolová tu prodávaj čáu

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

No, uvidíme…:-)

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

větrový ani mentolový jsem nenašla ale jen tyhle:
http://www.hos­podynkam.cz/hos­podynkam/eshop/20-1-POTRAVINARSKE-BARVY-AROMA/128-2-aroma-do-potravin/1/9/0/
je mi divný, že tam není třeba skořicové a medové ??

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

tak medový tam je už z toho slepnu ahój :))

před 4413 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek