Jedná se o „falešný cukr“, který se používá v profi cukrářství hlavně na výrobu „skleněných“ ozdob na moučníky. Dostala jsem pixličku a chtěla bych z něj udělat „ledové“ ozdoby na vánoční dort. Ale radši si to chci dopředu natrénovat. Máte s tím někdo zkušenost? Třeba nějaký trik a fígl, na co si dát při práci s ním pozor a tak. Díky. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, aramah, briketka10, anonym před 4397 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
dívaly jsme se na Master Chefa a tam ho použily na 1 moučník obalovaly
s ním kuličky vypadalo to jako pavučinka pošlu ti video z YouTubu a
další si můžeš najít
přišlo mi to dost těžký i teď na tom videu :))
http://www.youtube.com/watch?v=JMSwKVcTNJg&feature=related
Doplňuji:
http://www.youtube.com/watch?v=239GSmRW9XY
tady malují přímo tím cukrem motivy to je krásný :D))
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Díky Briketko, chtěla bych z toho odlít nějaké vločky (v silikonové formě), jde o to, jestli se do toho ještě třeba něco přidává, aby to bylo dostatečně pevné, nezvlhlo to a nelámalo se to. Vím, že hotové se to má „opálit“ takovým tím „plamenometem“:-)) – ten mám – aby to úplně zprůsvitnělo a lesklo se to. Chci to prubnout už teď, jestli to bude stát za to.:-)
tak aby to bylo úplně lesklý nedávej tam ten pytlík s karamelem co měl
v ruce a žádný barvivo..
podívám se na postup to si nepamatuju oni to měli úplně
bílý a nádherný :))
http://www.dekordort.cz/product/suroviny-a-dekorace-jedle/isomalt/isomalt-1kg/781
tady je návod a můžeš si přibarvit, nebo ne..
ať se ti to podaří ahojky :D))
On to ale není karamel – je to taková základní hmota na tvrdé bonbóny – třeba i na BonPari – takže by se tam možná i nějaká ta chuť dala přidat. Čtu různé diskuze – někdo doporučuje třeba jablečný ocet, jiný to zase zatracuje, no zkusím to nějak. Každopádně díky a pa.:-)
ten ocet bych tam nedávala to spíš nějakou mandarinkovou příchuť, nebo
citronovou ten
kuchař tam přidal i nějakou červeň a ten sáček co do toho nasypal byl
karamelovej ten znám z jednoho francouzského výrobku (krému),
hele ale teď je důležitý, aby ti ze samýho zkoušení něco zbylo na ty
svátky :D))
no a co větrová – mentolová tu prodávaj čáu
větrový ani mentolový jsem nenašla ale jen tyhle:
http://www.hospodynkam.cz/hospodynkam/eshop/20-1-POTRAVINARSKE-BARVY-AROMA/128-2-aroma-do-potravin/1/9/0/
je mi divný, že tam není třeba skořicové a medové ??
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |