Chystám se dělat poprvé dort a potřebovala bych nějaký dobrý světlý krém. Na internetu jsem hledala, ale zatím mi zatím žádný nepadl do oka, tak se chci zeptat i tady. Máte nějaký tip na světlý krém do dortů? Pokud ano, pište prosím i na kolik kg je krém, potřebovala bych nejvíc 1,500kg
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4267 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak např. :
250 ml mléka+1lžíce hrubé mouky+1lžíce solamylu uvařit za stálého míchání na hustou kaši,nechat vychladit.
20dkg cukru+20dkg másla+2 žloutky našlehat a po částech vešlehat vychladlou kaši.
Ale je to recept tak na 1/2 kg dort,takže musíš množství surovin
ztrojnásobit!
Ještě promazávám rybízovou,brusinkovou nabo višňovou marmeládou.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Sůwa, Monyszek
před 4267 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám dost různých receptů,ale pro začátečnici bych radila úplně ten nejznámější s pudinkem a máslem.Já už ho dělám od oka,ale přesná gramáž je i na internetu.Mám ho vylepšený-používám smetanový pudink Dr.Oetker,který vyšlehám s cukrem a rumem a pak postupně zašlehám máslo.
0
před 4266 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás se dělal žloudkový kém. 2 žloudky se svařily ve vodní lázni s trochou mléka,. 2 lžíce hladké mouky a hrnek mléka a cukrem cc 100g se svařilo na kaši možno přidat slazené kondenzované mléko v tom případě méně cukru trochu rumové tresti a vše se postupne zašlehalo k 250g másla. Povrch se nazdobil pomocí cukrářského sdáčku.Plát piškotu se potřel rybízovou matmeládou složil a potřel krémem množství bylo na1 dort. Krém se může dochutit karamelem a opraženými a umletými oříšky V těchto případech se nedávala marmeláda ale zdobilo ušlehanou smetanou.
0
před 4260 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Až budeš mít ten krém hotový v tom množství 1500 kg dej vědět přijedu ochutnat, jistě ti nějaký zbude, Přeji dobrou chuť
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |