Nějak mi hlava nebere, jak se kolagen dostává do kloubů. Kolagen je bílkovina (že by nestravitelná?).
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, independent, aliendrone před 1976 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
KOLAGEN:JAKÝ JE SKUTEČNÝ PŘÍNOS PRO ZDRAVÍ KLOUBŮ?
"Je tedy otázkou, kolik kolagenu se dostane do lidské chrupavky v případě, že do těla podáváme per os samotný nativní nedenaturovaný kolagen v podobě kostiček, který není performován ve formě želatiny nebo kolagenního hydrolyzátu.
Z žádných ověřených zdrojů se nám nepodařilo tento údaj zjistit. Mezinárodní odborné společnosti vytvářejí doporučení pro léčbu různých chorob. Tato doporučení vznikají na základě dlouhodobého pozorování a zkušeností, při kterých se prokáže, které látky při daném onemocnění užívat tak, aby došlo k požadovanému terapeutickému účinku.
Mezi doporučenou léčbu u osteoartrózy patří látky ze skupiny SYSADOA6 – zkratka z angličtiny: symptomaticky pomalu působící léky u osteoartrózy. Mezi SYSADOA patří glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, diacerein, ASU (nezmýdlitelná část avokáda a sójových bobů) a kyselina hyaluronová, ale pouze při intraartrikulárním podání (injekce přímo do kloubů). Mezi SYSADOA neřadíme kolagen
http://www.pharmanews.cz/clanek/kolagen-jaky-je-skutecny-prinos-pro-zdravi-kloubu/
„Myslím si, že použití jakýchkoliv mastí je jen pomocnou metodou.“ nějak tak to říkal mé sousedce jeden známý lékař.
Upravil/a: annas
5Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, Kepler, independent, aliendrone
před 1976 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S Kamzíkem ne, ale od spousty lidí slyším že nejlépe zabírá Alavis pro koně. Je to mezi lidmi velmi rozšířené https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/399730/na-bolest-pouzivaji-lide-lek-pro-kone-veterinari-se-ale-boji-o-jejich-zdravi.html
0 Nominace Nahlásit |
Osobní zkušenost mé přítelkyně – jsou k ničemu. Jediné co její koleno trochu obměkčí aby méně protestovalo, je Alavis.
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 1976 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemám, co si pamatuji, tak vědci tvrdili, že se klouby těmito blbostmi NEDAJÍ „opravit“ a všechny odborné studie (vyjma těch reklamních ze „švýcarských institutů“ ;) :D) NEPOTVRDILY jejich účinnost.
A to, že lidé přísahají „že jim to pomáhá“, to bych přisoudil placebo efektu. No ještě aby jim to nepomáhalo, když za to vyhodí tisíce korun! V takovém případě jim to MUSÍ pomáhat, MUSÍ se cítit za tu cenu LÉPE, i kdyby jim potom měly upadnout obě nohy! :D
Jsem celkem přesvědčen, že kdybych si zakoupil 3měsíční kůru za 10000Kč, tak by mi to TAKÉ URČITĚ „trochu pomohlo“! Neříkej, že tobě ne! ;) :D :D
Ostatně ty, jako bývalý CHEMICKÝ stehnolog (s postupujícím časem a zvyšující se kvalifikací/erudicí hochštaplersky povýšený na ISCHEMICKÉHO stehnologa ;) :D :D) bys to měl spíš vysvětlit TY NÁM, jak to asi funguje! :) ;)
0 Nominace Nahlásit |
Jedni tvrdí, že jsou k ničemu, jiným pomáhají. Oba mají pravdu.
Někomu pomůžou, někomu ne.
Podle mého názoru pomáhá těm, kteří mají počáteční problémy. Když
je chrupavka vydřená na nerv, bolet to nepřestane ani s tím nejdražším
doplňkem stravy.
Já jsem užíval 7.složkový doplněk za 800kč, píchání odeznělo, po
létech se vrátilo, opět jsem je užíval a dnes mám už delší dobu klid.
Jestli mě pomohl onen preparát, nebo to byla náhoda neřeším, protože jsem
zdravý.
0 Nominace Nahlásit |
No, tak tyto kolageny bych asi vynechala. Na trhu jsou mnohem lepší, myslím tím svým složením. Já osobně jsem pár kolagenů zkusila a co mi teda sedlo maximálně, tak to je kolagen od kolagendrink.cz. Je to drink, takže se mi skvěle užívá a tím, že se to pije, tak se taky rychle vstřebává.
Ahoj, pokud hledáš kvalitní kolagen, doporučuju kouknout na woldoshop. Mají tam opravdu senzační nabídku kolagenů a dalších užitečných doplňků stravy. Ten kolagen já beru tento https://www.woldoshop.cz/kloubni-vyziva/woldohealth-kolagen-100/ a spokojenost. Vidím a hlavně cítím výsledky.
Po jaké době jsi výsledky viděla? Já s woldoshop mám ty nejlepší zkušenosti, kupuju si tam kolagen. Jediný, co jsem schopna vypít :D
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |