Věříte v jeho léčebné účinky? Působí jako antibiotikum, na zvyšování imunity, na kardiovaskulární systém, upravuje LDL cholesterol atd. Nové výzkumy prokázaly, že česnek zamezuje devastaci těla, je považován za účinný omlazující prostředek a chrání dědičnou DNA. Všechny účinky ztráci při tepelném zpracování. Když otrlejší jedinci zkonzumují denně 3 stroužky česneku, prodlouží si život o nemálo let.
Recept na omlazení, povzbuzení a zocelení:
Řecké tzatziki
Ingredience: 3 velké okurky, 500 g bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička najemno nakrájeného kopru, 1 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepr.
Příprava: Přes sítko scedíme jogurt, aby byl opravdu hustý, a vodu, která z jogurtu vyteče, vylijeme. Nahrubo nastrouháme salátové okurky. Pak je vyždímáme. Přidáme jogurt, česnek utřený se solí, kopr a olivový olej. Promícháme, opepříme a dáme vychladit.
Dobrou chuť nejen horkém počasí.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, iwetax, vagra, aramah, rynek878, Drap, anonym, gagaga před 5241 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na česnek nedám dopustit,kam se může dát či se trochu hodí,tak věřte,že tam je a né málo.
0 Nominace Nahlásit |
Česnek jsem měla vždy moc ráda,ale jak píše mosoj…žlučník,takže si ho musím odpustit,už ho nedávám ani do špenátu a když,tak ten špenát pak nejím a vařím rovnou i zelí…
0 Nominace Nahlásit |
Česnek jsem jedl celý život ( syrový). Nyní také ale již ne celé stroužky on žlučník je žlučník.Přesto mám potíže s imunitou. Otázka je jak bych vypadal kdybych ho nejedl. Takže nyní také, ale v menší míře a kupuji česnekové kapsle.
0 Nominace Nahlásit |
Ja ho take davam temer vsude,vim,ze je mi po nem ouvej,ale presto jsem nepoucitelna,nektera jidla si bez nej nedokazu ani predstavit.
0 Nominace Nahlásit |
cesnek je vyborna vec,u nas roste idivoky,krasne voni a je pry jeste zdravejsi
4Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, kropitko, annas, Bumbes
před 5241 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bez česneku a cibule si neumím pochutnat. Dokonce prý i pomáhá proti
klíšťatům sníst 2–3 stroužky před procházkou v lese. Ještě jsem
v životě klíště neměl … že by to fungovalo?
Jediná nevýhoda je potřeba si častěji čistit zuby.
0 Nominace Nahlásit |
Na podzim minulého roku mi pomohl když jsem byl nastydlej.Jedl jsem ho syrový a bylo po problémech.V jídlech je výborný ale jen ten zápach z úst potom…
0 Nominace Nahlásit |
Miluju topinky se spoustou česneku! A česnek dávám i do jiných jídel… problém je, že můj přítel česnek nesnáší :( Takže když vaříme spolu, mám po srandě :D Když vařím sama, má po srandě on :D
0 Nominace Nahlásit |
Tak jste mi s tím česnekem nadělali chutě,že si k večeři udělám topinky.Přeji Vám všem hezký den a pohodu.
0 Nominace Nahlásit |
Bez česneku si neumím představit vaření.Česnek,cibule,houby a chilli papričky jsou moje nejoblíbenější pochutiny.Možná ještě naše hořčice a křen.
0 Nominace Nahlásit |
Cibule je zaklad na kazde vareni,ale cesnek ten miluji a davam ho skoro do kazdeho jidla a nejlepe cerstvy – syrovy.Krome toho ,jak nekdo psal tez mam rad ceskou horcici i kremzskou,ktere si obcas dovazim sem „domu“,samozrejme krome slivovice a jeste milujmi kren,pry ma nejvice vitaminu C.
0 Nominace Nahlásit |
Manžel má rád česnek, já ho přímo nesnáším,teda ten česnek. Jinak dobrou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
ROZMAČKAT ČESNEK SE SOLÍ JE NJVĚTŠÍ BARBARSTVÍ VE VAŘENÍ,ZAJEĎTE SI
DO ŘECKA,ALE DO VNITROZEMÍ,KDE NENÍ TURISTIKA,A ZJISTÍTE,ŽE CO JSTE
NAPSALA JE ČESKÁ KONINA.
NĚCO JAKO DO SVÍČKOVÉ DÁT BORŮVKY.
0
před 5241 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, jako jo :D Ale co nadělám… Jojo, chlap je úplně bláznivej, pokud jde o chilli. Však jsem mu na vánoce udělala radost a koupila jsem mu tento dáreček https://www.thechillidoctor.cz/chilli-balicek-zhava-laska-e284.htm
Česnek miluju. Kdybych mohla, dávám si do všeho :D Jinak ale třeba chilli ráda nemám :D To zase miluje chlap :D Taky ho dává do všeho :D
Jojo, přesně tohle znám :D Taky to tak mám. Já jsem ale chlapovi k vánocům koupila sadu https://www.thechillidoctor.cz/darkova-sada-chilli-koreni-e208.htm. Tak zase může začít nanovo :D
Mosoji, já rovněž česnek nemohu kvůli žlučníku. Na posílení imunity jsem začala brát kapsle elixíru věčného mládí – Houbové quarteto, které obsahuje výtažky z lesklokorky (ganodermy lucidum), korálovce, hnojníku a shii-také.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |