Avatar uživatele
Horst

Měkké kuřecí maso – návod na přípravu..?

Prosím o radu, jestli lze a jak připravit krásně měkké, křehké kuřecí maso (například nudličky, kostky kuřecího) tak, aby po usmažení na pánvi bylo relativně měkké, a ne takové to klasicky tvrdší kuřecí, které je po usmažení tuhé :))) . …tzn. nějak ho naložit, nakořenit, nechat uležet/neuležet, v oleji? :) … Díky :)))

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4209 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Fígl je především v rychlé práci na pánvi při vyšší teplotě 😉

Doplňuji:
Chce to ale určitou zkušenost, jistou roli také hraje velikost kousků masa a musíš u toho být téměř nepřetržitě. Cca za 10min je však hotovo.
Neboj a zkoušej, zakrátko se zadaří! Přesnější popis najdeš ale i na netu.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Mně to vždycky vyjde měkké a křehké… Jakékoli maso chceš mít lepší, lehounce ho naklep. Můžeš naložit – olej, koření, sůl, pár kapek citronu. Na hodinu nebo na den, to je jedno. Pak zprudka osmahnout na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo a drželo šťávu. Stáhnout, můžeš trochu jako podusit, nebo stáhni teplotu jen trochu a občas promíchej, aby to bylo víc opečené.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Hodně rozpálený tuk (olej, máslo, sádlo) a dobře osušené, stejnoměrně nakrájené plátky masa. Nepíchat do toho vidličkou, aby nevytekla šťáva, nechat na jedné straně dobře opéct – jak celé zbělá, otočit. Takto ho budeš mít zaručeně měkké. Také je – pokud se jedná o menší kousky masa – přidat trochu Solamylu, dobře prohníst a pak kousky prudce opéct. Šťáva se zadrží uvnitř masa a bude měkké. Ale toho Solamylu fakt jen málo, pokud z toho nechceš mít kuřecí nugetky. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Krepy

Zkus :)
Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na drobno a vložíme společně s masem do mísy, přidáme 2 – 3 lžičky kari koření, zalijeme trochou oleje a dobře promícháme. Necháme marinovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek