Avatar uživatele
tomvot99

Čím tvrdší sýr, tím lepší?

Čím větší obsah sušiny, tím je sýr tvrdší a chutnější. Je to pravda? Porovnal jsem sýr 51% o.s. a 57% o.s.. 57% byl ale měkkčí. Jakto?

Děkuji.

Zajímavá 0 před 2354 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Edison

Sušina je jen jedna z vlastností určující chuť a kvalitu. Nemluvě o tom že obě to jsou věci silně relativní, odpovídající chuti subjektu, ale taky příležitosti a vůbec. K něčemu se některé sýry nehodí vůbec, a obráceně. Jde tedy o typy sýrů, některé musejí být měkké, jinak jsou hnusné, až nepoživatelné. Nelze se tedy upínat jen na čísla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dalid

obsah susiny s chutou priamo nesuvisy, ide len o obsah pevnej zlozky. Na konzistenciu ma vplyv aj obsah tuku, preto mohol byt ten syr maksi. Naviac tie cisla na obale budu dost nepresne a odpovedaju stavu v case balenia.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Nevím, jak se to má s poměrem sušiny k tvrdosti sýra, ale vysledovala
jsem, že mi více chutnají sýry s vyšším obsahem tuku v sušině. Sýry s nízkým obsahem tuku (např. 20 %) chutnají jako plast a nedají se rozkousat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek