Ano, povrchové napětí je silně závislé na teplotě. Se stoupající teplotou rychle klesá.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, kapaliny mění své povrchové napětí vlivem teploty a při kritické teplotě je rovno nule. Stejně tak když si zaleju kávu horkou vodou nebo do horké vody nasypu kávu, tak to není to samé. Ale ve tvém případě chceš to kakao rozpustit a obecně rozpustnost roste s teplotou. Já jsem si dělal Granko tak, že jsem si ho sypal do mléka, které jsem trochu ohřál.
0 Nominace Nahlásit |
No, sice jsem se ptal na povrch. napětí kokao. prášku, ale asi jsem se ptal hloupě. To kakao je tak napjatý, že dělá dojem masnýho! (; A tato vlastnost se kontaktem s teplým povrchem také mění, jestli dobře chápu.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2650 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1357 | |
led | 1356 | |
aliendrone | 1181 | |
zjentek | 1077 | |
Kelt | 1014 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |