Avatar uživatele
Jirka R

Moje babička vařila „hodolanskou“ omáčku jako jakýsi poměrně řidší vývar z celých klobásek. Má někdo recept?

Bylo ti určitě dost nezdravé, ale strašně dobré.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 4774 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Hodolanka jak ji znám je jako bílý bramborový guláš.
Dají se vařit brambory nakrájené na kostky společně s libovým párkem,taky nakrájenými,a kyselé okurky,nakrájené, do vody se přidá sůl(třeba i bujon)celý pepř,nové koření a bobkový list.Když je vše měkké,zalije se moukou rozškvrdlanou v mléce nebo ve smetaně a nechá provařit,dochutí se hořčicí.Ale receptů je mnohem víc a každý je jiný.

http://search­.seznam.cz/?aq=-1&oq=hodolansk%C3%A1+om%­C3%A1%C4%8Dka&sou­rceid=szn-HP&thru=&q=ho­dolansk%C3%A1+om%­C3%A1%C4%8Dka

Kurňafix,zapoměla jsem ještě na vařené vajíčko,které se přidá k omáčce na talíři.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek