Sklidila jsem obrovskou úrodu petržele kadeřavé (ze které mám neskutečnou radost!), a chtěla bych část zamrazit, protože je nemožné, že bychom takové kvantum petržele snědli. Polovinu jsme nakrájeli nadrobno a druhou jsem zatím jen přetřídili. Začíná to být docela úmorné, jsem z toho všeho krájení a třídění už unavená a tak bych chtěla petržel zamrazit takovou, jaká je, tudíž nenakrájenou. Ale nevím, jestli to pro tu petržel nebude devastující, jestli bude po rozmrazení v pořádku. Máte s tím zkušenosti, prosím?
Zajímavá 0 před 4066 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím,že se krájí proto,aby po zmrazení a následném použití se
lépe se surovinou manipulovalo.
Nemusíte krájet,stačí hodit i do mixeru a nasekat na drobno,naskládat do
krabiček nebo do sáčků po porcích.Ovšem záleží na tom,co z té
petržele chcete dělat.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud ji nenakrájíte (nenasekáte), bude po rozmrznutí zvadlá
a bude se špatně krájet.
Ideální je (jak odpovídá iceT) nakrájenou petrželku zamrazit po
porcích,
a pak ji do téměř hotových pokrmů přidávat mraženou (nerozmrazovat
předem).
0
před 4066 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si myslím,že se může zamrazit i v celku ale je třeba ji dát do folie nebo pytlíků po menším množství a těsně před použitím ještě nerozmrzlou nakrájet.
0
před 4055 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |