Avatar uživatele
Phereniké

Musí se petržel kadeřavá před zmrazením nakrájet na drobno?

Sklidila jsem obrovskou úrodu petržele kadeřavé (ze které mám neskutečnou radost!), a chtěla bych část zamrazit, protože je nemožné, že bychom takové kvantum petržele snědli. Polovinu jsme nakrájeli nadrobno a druhou jsem zatím jen přetřídili. Začíná to být docela úmorné, jsem z toho všeho krájení a třídění už unavená a tak bych chtěla petržel zamrazit takovou, jaká je, tudíž nenakrájenou. Ale nevím, jestli to pro tu petržel nebude devastující, jestli bude po rozmrazení v pořádku. Máte s tím zkušenosti, prosím?

Zajímavá 0 před 4049 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Myslím,že se krájí proto,aby po zmrazení a následném použití se lépe se surovinou manipulovalo.
Nemusíte krájet,stačí hodit i do mixeru a nasekat na drobno,naskládat do krabiček nebo do sáčků po porcích.Ovšem záleží na tom,co z té petržele chcete dělat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Pokud ji nenakrájíte (nenasekáte), bude po rozmrznutí zvadlá
a bude se špatně krájet.

Ideální je (jak odpovídá iceT) nakrájenou petrželku zamrazit po porcích,
a pak ji do téměř hotových pokrmů přidávat mraženou (nerozmrazovat předem).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cyklamen

Já si myslím,že se může zamrazit i v celku ale je třeba ji dát do folie nebo pytlíků po menším množství a těsně před použitím ještě nerozmrzlou nakrájet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek