Nevím jestli to sem patří, ale stejně se zeptám. Musím mít něco vystudováno, nebo mít nějaké zkoušky, když bych se chtěl stát soukromým učitelem angličtiny (ŽL)? Jsem na střední (gympl) a v angličtině jsem dost dobrý. Dokonce kdyz profesor udela nejakou chybu (kdyz mluvi nebo pise) tak ji poznám. A proto by me zajimalo jestli musim jit studovat anglictinu nekam na vysokou, nebo jestli muzu jit studovat napriklad biologii (nebo cokoliv jineho) a i presto pak ucit anglictinu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 4787 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Znám výborného soukromého učitele AJ, který má výuční list.
Několik let ale pobýval v Anglii a z AJ složil několik zkoušek. Přesně
nevím jakých, ale má i obchodní a technickou AJ… Pak začal učit, ale
hnalo ho to dál, dodělal si maturitu a v současné době bojuje s VŠ (ne
pedagogickou). To ale jen pro svůj dobrý pocit.
Uživí se báječně, má pražskou klientelu a v současné době nepracuje
ani denně.
Takže – zaměřte se na tu AJ, můžete ji doplnit třeba pedagogickým
minimem, ale myslím, že není nutné.
Také si můžete zjistit, co musíte mít, na živnostenském úřadu – zda jde o živnost volnou či vázanou a co musíte splňovat.
Každopádně si brzy můžete začít přivydělávat při studiu třeba doučováním dětí ze ZŠ či SŠ.
0 Nominace Nahlásit |
Nemusíte mít vystudováno vůbec nic. Svou činnost můžete provozovat třeba jako živnost volnou – Překladatelská a tlumočnická činnost. Podívejte se do přílohy k Živnostenskému zákonu. Vycházejte z toho, že stát od vás ochotně příjme každou platbu daní a pojištění, ať to budete nazývat jakkoli. Důležité je mít platící zákazníky.
Zdroj: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zivnost/
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4787 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím, že by se spíše hodila tato živnost 72. Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti
0
před 4787 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek