Začínající podnikatele jistě bude zajímat, zda mohou od státu získat
nějaké dotace. Mohou. Finance pro start do podnikání poskytují úřady
práce. To ovšem neznamená, že se stačí přijít na úřad s úsměvem,
chutí do podnikání a s otevřenou dlaní. Příslušní úředníci nejprve
podrobně posoudí reálnost podnikatelského záměru a jeho relativní
úspěšnost z hlediska konkurence v dané oblasti. Za námahu to ale stojí.
OSVČ mohou získat i více než 90 tisíc korun.
více zde:
Doplňuji:
http://aktualne.centrum.cz/finance/prace/clanek.phtml?id=682252&tro8630_1_0
Zdroj: http://www.podnikatel.cz/clanky/prispevek-na-zrizeni-noveho-pracovniho-mista/
Upravil/a: rynek878
0 Nominace Nahlásit |
Mluvili o tom v Tv-novinách,ano dostane,ale nesmí se delší dobu po obdržení ukazat na pracáku,zadarmo nedají ani vindru.Mluvili o částce cca30 000Kč,neslyšela jsem to ale celé!
0 Nominace Nahlásit |
Jo,měl jsem to taky.Je okolo toho hodně běhání,občas musíte prásknout dveřmi,trochu křičet a vyhrožovat.Musíte mít podnikatelský záměr,rozpočet co vás kolik bude stát a pak to posuzuje mnoho lidí,kteří pravděpodobně nemají nejmenší šajnu,co váš obor obnáší.Nakonec si zažádáte o půjčku – to bylo u mne,musíte si zřídit podnikatelský účet kde vám převedou peníze,pokud je schválí.Musíte nadsadit,protože vám dají stejně maximálně polovinu z toho,o co jste žádali.Potom během dvou roků jste zváni,aby jste předložili doklady,za co jste peníze utratili a různě vás zkouší.Ke konci vám prominou půjčku a nemusíte nic vracet.Každý ÚP to má jinak,někdo dá hned dotaci,někdo půjčku.Záleží taky jestli si o to zažádáte na začátku roku,kdy ještě peníze jsou,nebo když už nic nemají.Tak jsem pozoroval,že ženská v mini,která si chce na živnost zřídit kosmetický salón,dostane dotaci v plné výši a hned,kdežto živnostník zedník a pod. dostane tak na jeden kyblík a pytel cementu.V dnešní době radím – živnost ne,raději jít dělat politika.Tímto způsobem se promrhaly milióny na Romy,kteří si zřizovali živnost na výkopy a hned na IČO nabrali půjček,dnes to z nich těžko dostávají zpět.Nebo vůbec.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek