Tak hlavně si pamatuj pravidlo číslo 1:
Čím kratší dobu čaj děláš (čím světlejší) – tím silnější
ten čaj bude (má víc tejnu).
Čím delší dobu čaj děláš, tedy louhuješ (čím tmavší) – tím
zdravější, slabší bude.
Nejlepší je proto „pětiminutový“ – a ten je vysloveně zdravý na
žaludek a trávení.
Tato „nelogika“ je způsobena tříslovinami, které potřebují na vyloučení více času – a právě tyto zabraňují vstřebávání toho alkaloidu:D
0 Nominace Nahlásit |
Já využívám http://www.cotea.cz/product/cerne-caje/indie_-nepal/anglicky-snidanovy-caj/3144 doporučuji sypaný než pytlíky,ale zatím se s tím učím. Koupila jsem si nádobíčko na čaj a testuji, všechny možné;)… jinak zajímavá „nelogika“ :D ;)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |