Hledej informace o dietě při DNĚ. myslím, že okurky vč. kvašených či nakyselo zavařených budou v pohodě. Riziko je hlavně maso a vnitřnosti – zejména kuřecí, králičí, telecí,…
0 Nominace Nahlásit |
Odpověď na podobnou otázku:
„Při zvýšení hladiny kyseliny močové je třeba vyloučit koření jako
pepř, hořčičné semínko, bobkový list, tymián, paprika, nové koření,
zázvor. Dále se nedoporučuje konzumovat zelený hrášek (obsahuje velké
množství purinů, které je nutné omezovat). V láku nakládaných okurek a
zeleniny se jmenované koření většinou vyskytuje, proto je lepší konzumaci
této zeleniny omezit na velmi malé množství, např. výjimečně jako
doplněk hlavního jídla. Nálev nekonzumovat.“ 🙂
0
před 1970 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
marci: Nevím co je ta dietologická inženýrka přesně zač ale její závěry se příčí mému technicky zaměřenému mozku. Tím že okořením lák do okurek trochou něčeho co potenciálně puriny obsahuje ještě nezměním dietetickou kvalitu okořeněné potraviny. Navíc dle IKEM je hořčice spíše OK ( https://www.ikem.cz/cs/dna-a-vysoka-hladina-kyseliny-mocove/a-1989/ )
Drap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |