Avatar uživatele
ricco

Můžu jíst kvašené okurky pří zvýšené hodnotě kyseliny močové?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 1970 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dr.luha

Kyselina močová vzniká trávením bílkovin, především z masa.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Hledej informace o dietě při DNĚ. myslím, že okurky vč. kvašených či nakyselo zavařených budou v pohodě. Riziko je hlavně maso a vnitřnosti – zejména kuřecí, králičí, telecí,…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě. Dokonce to může napomoci vyrovnání hladiny kyseliny močové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Odpověď na podobnou otázku:
„Při zvýšení hladiny kyseliny močové je třeba vyloučit koření jako pepř, hořčičné semínko, bobkový list, tymián, paprika, nové koření, zázvor. Dále se nedoporučuje konzumovat zelený hrášek (obsahuje velké množství purinů, které je nutné omezovat). V láku nakládaných okurek a zeleniny se jmenované koření většinou vyskytuje, proto je lepší konzumaci této zeleniny omezit na velmi malé množství, např. výjimečně jako doplněk hlavního jídla. Nálev nekonzumovat.“ 🙂

Zdroj: http://www.di­etologie.cz/po­radna/potravi­ny/nakladane-okurky-kvasaky-zelenina-pri-dne/dna-nakladana-zelenina.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

marci: Nevím co je ta dietologická inženýrka přesně zač ale její závěry se příčí mému technicky zaměřenému mozku. Tím že okořením lák do okurek trochou něčeho co potenciálně puriny obsahuje ještě nezměním dietetickou kvalitu okořeněné potraviny. Navíc dle IKEM je hořčice spíše OK ( https://www.i­kem.cz/cs/dna-a-vysoka-hladina-kyseliny-mocove/a-1989/ )

před 1970 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek