Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší (aspoň v našich podmínkách) je skladování volně položeného zázvoru na schodech na půdu v naší špajzce (je tam chladno a sucho). V lednici nám zázvor chytil plíseň.
0 Nominace Nahlásit |
Zázvor není teplosensitivní položka, do chladnice, lednice či mraznice, tedy, nepatří. A vlastně tam ani jít nesmí, podobně, jako např. rajčata.
0 Nominace Nahlásit |
Kus oddenku můžete skladovat několik dní, klidně i s paní pokojskou, při pokojové teplotě.
„Pro zvýšení jeho trvanlivosti je dobré uložit tohoto malého doktora
do lednice. Tam vám vydrží i několik týdnů.“
https://www.pasta-romana.cz/blog/detail/zazvor-maly-doktor-ve-vasi-lednici
0 Nominace Nahlásit |
Filip: Všude píšou, že pro delší trvanlivost se doporučuje skladovat
zázvor v lednici. Pro mě je ale praktičtěji ho skladovat při pokojové
teplotě. Čili pokojová teplota zázvoru neuškodí?
(https://www.jakvkuchyni.cz/tipy-triky-loupeme-zazvor/#)
Menous: Neuškodí. Zázvor klíčí, takže by (podobně, jako Kartoffele, nebo cibule) neměl být na světle a doporučuje se ho skladovat v uzavřené sklenici – nevysychá a nepřijímá cizí pachy.
Chladnička (4–8°C) mu neublíží, pokud je v té sklenici u ledničky (0 – 4°C) bych byl už opatrnější – rád chytá plíseň, a jakmile jakákoli položka chytne plíseň, musíš jí celou vyhodit (protože podhoubí je v celém zázvoru, ředkvi, masu atp.).
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |