Vím, že jsou to základní hygienické návyky, ale několikrát jsem se už setkal s tím, že daná osoba opustila toaletu (ani ženy nejsou výjimkou) a nešla si omýt ruce do koupelny, většinou toho jedince do koupelny odkážu. A taky se mi stalo, že jsme kontrolovali restauraci, kuchař vyšel z toalety a šel rovnou do kuchyně…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? jakho, dudu, briketka10, marci1, da ny, anonym před 3269 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozřejmě, také hlavně proto nebývám nemocná. Lidé si také málokdy myjí ruce po příchodu domů. Na klikách, držadlech v MHD, zvoncích, mobilech je bohužel tolik bakterií. Pokud si člověk rukou sáhne na obličej, vdechne to a je to.Třeba chřipka se tak přenáší daleko více, než třeba tím, že někdo poblíž Vás kýchne nebo zakašle. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
vždy. mám víc než základní hygienické návyky, protože to úzce souviselo s mým původním povoláním.
0 Nominace Nahlásit |
„po“ možná, ale zásadně „před“
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, nosahosa, gecco
před 3269 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne nemyju.
Já si ho nechávám držet, takže není důvod se po použití mýt. :DD
0 Nominace Nahlásit |
Ano, myji. A jde mi mráz po zádech, když jsem svědkem opaku.
Titíž lidé pak sahají na madla a kliky dveří, nákupní košíky
v obchodech apod i jinde. Už na ně , pokud možno, ani nesahám
holou rukou.
0 Nominace Nahlásit |
Já si ráno umyji pořádně vylučovací příslušenství a celý den si nemusím mýt ruce! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
áno
tie štatistiky sú na povracanie......sr aj čr
to je tá povestná ,,prehnaná hygiena sa nás netýka v praxi"
0 Nominace Nahlásit |
Hygiena je neustálé téma. Já osobně si myslím, že pokud člověk není ve společnosti a nechystá se do společnosti, tak je na hygienu laxnější než když se ve společnosti pohybuje.
Např. Pokud mám dovolenou a celé dny jsem doma, tak já pro sebe si nemusím mýt ruce pokaždé, když se podrbu na kulích nebo tak.
Jinak je naprostý nesmysl, že člověk je méně nemocný pokud dodržuje přehnanou hygienu. Ba naopak přehnaná hygiena může více ohrožovat náš organismus, jelikož naše tělo nepříjde do styku s bakteriemi tak často. Nakonec bych dodal, že je lepší provádět fyzickou práci špinavý, jelikož snižujeme riziko poranění kůže.
0 Nominace Nahlásit |
Ano. Doplňující dotaz: Nepřijde vám divné kontrolovat, co lidi dělají na toaletě?:-)
0 Nominace Nahlásit |
loto : Kde jste přišla na to, že kontroluji co lidé dělají na toaletě? :) Pokud vidím že někdo opustí toaletu automaticky počítám s tím, že byl vyměšovat či močit. Nevím co na záchodě provádíte vy ale když jste schopná položit tak debilní dotaz, tak Vás bych celkem rád zkontroloval. :)
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |